Manon Meeuwis over hondje Dolly: ‘Ze is net een harige peuter’

'Jij hebt vier kinderen, dan mag ik een hond.'

In de nieuwste editie van Beau Monde voelen we Bobbi Eden, Amy Vol, en Manon Meeuwis aan de tand over hun pluizige levenspartners – want een leven als celebrity pup gaat vast over rozen, toch? Nou…Manon Meeuwis deelt dat het met hun viervoeter nog best wat voeten in de aarde had om te wennen.

Hondenmens

Hoewel ze is opgegroeid met huisdieren, zag Manon Meeuwis zichzelf nooit als een ‘hondenmens’. “Ik snapte de totale liefde voor een hond nooit zo. Totdat ik er zelf eentje kreeg, want nu is het Dolly voor en Dolly na”, legt ze uit.

“Het idee om een hond te nemen ontstond zo’n vijf jaar geleden. Ineens leek het me toch wel heel gezellig, een viervoeter in huis. Dat had denk ik ook te maken met het feit dat ik door mijn relatie met Guus in een gezin met vier kinderen terechtkwam”, vertelt de styliste. “In eerste instantie bracht ik het als grap bij Guus: jij hebt vier kinderen, dan mag ik een hond.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manon Meeuwis (@manon.meeuwis)

Hello, Dolly

Wanneer Manon kennismaakt met Dolly, is het liefde op het eerste gezicht. “Ik werd helemaal wild toen ik de puppy’s zag, want cobberdogs zijn honden die je echt aankijken, een pootje op je knie leggen. Bijna een soort levende knuffeldieren, minimensjes eigenlijk.”

“Als mensen bij ons op visite komen, dan zeggen ze ook vaak: ‘Ze lijkt bijna niet op een hond, meer op een harige peuter.'”, aldus Manon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manon Meeuwis (@manon.meeuwis)

Wallen tot je knieën

Hoewel papa en mama Meeuwis vanaf het eerste moment gek zijn op de kleine Dolly, heeft Manon minder fijne herinneringen aan de puppytijd van de kleine dondersteen. “Elke nacht was ze aan het spoken, normaal slapen was er niet bij en overdag had ze zo haar buien, om het maar netjes uit te drukken. Als je foto’s van mij uit die tijd ziet, waarin we ook nog midden in een verbouwing zaten, dan lijk ik niet eens meer op mezelf. Mijn wallen hangen op mijn knieën, mijn ene oog lijkt een paar centimeter gezakt, ik zie lijk- en lijkbleek”, blikt ze terug.

Hierom besluiten Manon en Guus om dan maar hulp in te schakelen bij het trainen van de kleine pup. “Je moet elkaar echt leren kennen, net zoals dat met mensen gaat. Dat duurde een tijdje, maar inmiddels is ze twee jaar en voelt het alsof we met elkaar kunnen lezen en schrijven. Ik heb bijna een soort eigen taaltje met haar: deze blik betekent dat ze wil eten, dat blafje houdt in dat ze honger heeft. Het is echt heel bijzonder hoe je band met zo’n beestje kan groeien.”

Dit artikel komt uit de allernieuwste Beau Monde. Hierin vertellen ook Bobbi Eden en Amy Vol hoe zij hun viervoeters gevonden hebben en delen we nog meer lieve foto’s van deze harige BN’er-huisdieren. Ook vind je in deze editie een groot interview met onze covergirls Patty Brard en dochter Priscilla, en vertelt radio-dj Wietze de Jager over zijn jongensdromen en gezinsgeluk. De nieuwste Beau Monde ligt nu in de winkels!

Tekst: Fleur Baxmeier | Headerbeeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws