Hella Huizinga over haar sabbatical: ‘Altijd een avonturier geweest’

Hella ging de wereld rond!

Hella Huizinga, dé partyplanner van Bekend Nederland, vertelt in Beau Monde over haar leven. Dit keer blikt ze terug op haar sabbatical. “Wat een fijn en gezegend leven!”

De wereld rond

Na veertien jaar non stop gewerkt te hebben, besloot ik een sabbatical te nemen. Ik ben altijd een avonturier geweest; rond mijn twintigste heb ik veel van de aardbol gezien. Dat dit daarna ophield, was een gemis. Dus besloot ik er weer op uit te trekken, de wijde wereld in. Samen met mijn vriendin Gini Faber, die jullie misschien kennen van de serie ‘Goud zuid’, ben ik naar Cuba gevlogen om daar kerst te vieren. Hoogtepunt: Havana verkennen in een rode vintage cabriolet. Vanaf Cuba vlogen we door naar het Mexicaanse Tulum voor oud & nieuw en een relaxte week aan het strand om het jaar zen te beginnen.

Mijn volgende trip was naar het Colombiaanse Cartagena om de vierdaagse verjaardag van een goede vriend te vieren, Edgar Zamora, een bekende party planner uit Los Angeles. Ik ben langer gebleven en heb heel gave dingen gedaan; zo ben ik met een bootje en een locale gids door de mangrove moerassen gevaren. Colombia is echt een aanrader: een prachtig en bijzonder land, rijk aan historie, met beeldschone natuur.

Maart was de maand van de wedding congressen. Ik ging eerst naar Ras al-Khaimah (een stad naast Dubai) voor de Exotic Wedding Planning Conference en vervolgens naar Qatar voor het Destination Wedding Planners Congress. De top van de party planners komt hier samen. Zo leerzaam! Maar ook heel gezellig. Sommige collega’s ken ik al jaren. We hebben met dezelfde dingen te maken, begrijpen elkaar en helpen elkander waar dat kan – onze groepsapp heet dan ook ‘La Familia’. Tussendoor was er een korte werktrip naar Mallorca om locaties te bezichtigen met een geweldig leuk bruidspaar. Ik was voor het laatst op Mallorca toen ik negentien was en er als propper werkte. Zo leuk om te zien hoe het eiland veranderd was! Vanaf Mallorca vloog ik naar Madrid en Toledo, voor een laatste congres en locatiebezoek. En zo reisde ik de halve wereld over en genoot van elke minuut. Wat een fijn en gezegend leven!

Graag had ik mijn sabbatical een jaar laten duren, maar helaas…Mijn rental business begint te groeien en heeft aandacht nodig en de lente is traditiegetrouw hét seizoen van de grote events. Houd dus de komende tijd Amsterdam goed in de gaten, want de kans is groot dat je me ziet rondrennen. Gehaast, want dat hoort bij mijn leven, maar hopelijk nog steeds chill dankzij mijn afgelopen ge-wel-di-ge maanden!

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Elke editie praat onze columnniste Hella je helemaal bij over wat zij meemaakt. In deze editie vind je bovendien ook interviews met Patty Brard en dochter Priscilla, en radio-dj Wietze de Jager. Daarnaast vertellen Bobbi Eden, Manon Meeuwis, en Amy Vol over hun meest pluizige gezinsleden. Nu in de winkels!

Tekst: Hella Huizinga | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws