Carolines dochter én schoondochter maken verschijning in Cannes

Het is Dior versus Chanel bij de schoonzussen.

We schreven al over de heerlijke blauwe look van Dame Helen Mirren bij het filmfestival van Cannes deze week. Maar de rode loper voor de vertoning van aristo-drama Jeanne du Barry had bovendien een klein royaal randje, afkomstig vanuit Monaco…

Rode loper

Bij de feestelijke opening van het jaarlijkse filmfestival van Cannes was natuurlijk de crème de la crème uit Hollywood aanwezig. Ook andere prominenten uit de showbizz konden niet ontbreken, en het jetset-niveau werd nog verder omhoog geholpen door de aanwezigheid van enkele leden van de Monegaskische vorstenfamilie. De dochter én schoondochter van prinses Caroline, Charlotte Casiraghi en Beatrice Borromeo, straalden namelijk de aanwezige fotografen tegemoet.

Designerstukken

Zoals viel te verwachten, maakten beide dames hun opwachting in een flinke portie designer glam. Als Chanel-ambassadrice maakte Charlotte uiteraard haar opwachting in een japon van het Franse modehuis, die kenners hebben weten te duiden als een exemplaar uit de herfstcollectie van 2020. Ook haar tasje, hakken, en zelfs juwelen waren afkomstig van het legendarische label.

Charlotte Casiraghi
Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Schoonzus Beatrice Borromeo koos voor een ander legendarisch Frans modehuis: Dior. Net als Charlotte voor Chanel, is Beatrice namelijk ambassadrice van het luxe modehuis. Het kanten kleedje dat zij droeg met een bijzonder gewaagde, laag uitgesneden neklijn, zagen we op de catwalk van de AW22-collectie van het designhuis. Ook haar hakken zijn van Dior afkomstig.

beatrice
Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Wat betreft de battle of the brands tussen de twee label-ambassadrices, moeten we toch echt de winst aan Beatrice gunnen, al is het alleen maar om dit sprookjesachtige moment op de trappen van Cannes:

Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Cannes

De kick-off van alle filmvertoningen was dit jaar voor de screening van Jeanne du Barry, waarmee acteur Johnny Depp zijn terugkeer naar het witte doek definitief maakt. Deze film heeft ook een flinke dosis royal fashion en aristocratische splendour met een historisch randje.

Jeanne du Barry draait namelijk om Madame du Barry, een burgermeisje dat het hart van de Franse koning Louis XV weet te veroveren. Très scandaleux, natuurlijk.

Bron: Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Laatste nieuws