Doe maar luxe: dit zijn de rijkste castleden van Selling Sunset

Van miljoenen voor een luxe onderkomen, naar miljoenen op je bankrekening.

Deze week verscheen alweer het zesde seizoen van Selling Sunset op Netflix, en wij zijn uiteraard direct aan het bingen geslagen. Maar tussen al die miljoenenpandjes, Louboutins en sexy designer-items vroegen we ons af: hoe rijk zijn die dames van de Oppenheim Group nu eigenlijk écht?

Enorme bedragen

De bedragen die in Selling Sunset voorbijkomen, zijn vaak zo astronomisch dat ze niet meer echt lijken. Een inrichting van een ton, een uitzicht waar je ruim een miljoen voor betaalt, en nieuwbouw die tientallen miljoenen opbrengt.

Commissies

Werk je in Nederland als makelaar, dan ben je in loondienst en krijg je iedere maand netjes uitbetaald. Bij de Oppenheim Group in LA gaat dit nét een tikkie anders. De makelaars leven van de commissies die zij per huis verdienen en krijgen geen vast uurloon.

Mary Fitzgerald, real estate agent uit de Netflix-hit, vertelde al eens aan Express dat dit het enige nadeel is aan het werken in deze business. “Soms spendeer je maanden aan een klant en verandert diegene plotseling van gedachten. Maar soms vind je een klant die meteen een zwak heeft voor een huis – dan verdien je gemakkelijk een giga commissie. Helaas is dit niet vaak het geval.”

Lekker cashen

Ondanks de uitleg van Mary blijkt uit de serie dat de dames allesbehalve krap bij kas zitten. De auto’s, outfits, hakken en extravagante feestjes laten zien dat er absoluut niet op een houtje gebeten hoeft te worden. Aangezien het uurloon niet duidelijk uit te drukken is, kijken we naar de vermogens van de castleden – want ja, waarom ook niet.

Oké, technisch gezien is hij geen onderdeel van de O Group, maar toch: met een half miljoen aan vermogen tellen we Franse spierbundel Romain gewoon mee. Met zijn werk als model en project manager heeft hij het duidelijk goed voor elkaar. Hiermee ligt zijn geschatte vermogen rond hetzelfde peil als dat van nieuwkomer Chelsea Lazkani.

Vervolgens hebben powervrouwen Mary Fitzgerald, en Amanza Smith allen een ruime miljoen aan vermogen. Net iets hoger scoort Emma Hernan met anderhalf miljoen op haar rekening. Zij heeft het natuurlijk ook goed voor elkaar met haar eigen empanada-imperium.

Multimiljonairs

Hierna volgt Davina Potratz die ongeveer twee miljoen dollar waard zou zijn. Heather Rae El Moussa née Young, één van de jongere Oppenheim Group collega’s, doet daar nog weer een schepje bovenop. Zij heeft een vermogen van maar liefst drie miljoen. Overigens liet Heather onlangs nog weten dat dit zesde seizoen haar laatste is voor de serie. Hoewel de opnames voor de zevende ronde inmiddels al lopen, heeft zij er naar eigen zeggen ‘geen belletje over gehad’.

Ook één van de nieuwste aanwinsten van de realityserie, Nicole Young, zou al een flink vermogen vergaard hebben. Deze realtor draait al even mee bij de Oppenheim Group, maar heeft tot nu toe vooral buiten de reality-schijnwerpers haar werk gedaan. Nu en dan maakte zij wel een cameo – zo kon je haar in seizoen twee spotten als officiant bij de bruiloft van Mary en Romain. Hoe dan ook: Nicole heeft met zo’n drie miljoen dollar ook een mooi bedrag op haar bankrekening staan!

Dat ándere nieuwe gezicht in het zesde seizoen, Bre Tiesi, zou ook goed geboerd hebben over de jaren. Voor zij aan de slag ging als makelaar, was ze actief als model. Al met al lopen schattingen over haar vermogen flink uiteen: van een (nog altijd indrukwekkende) $300.000, tot een casual $6 miljoen. Wij gokken dat de waarheid ergens in het midden ligt.

Van de ladies bij de O Group spant er echter eentje de kroon: Chrishell Stause zou over de jaren ongeveer vijf miljoen dollar bij elkaar hebben verzameld. Zoals we weten, loopt Chrishell nog maar een aantal jaren mee bij de Oppenheim Group, dus het gros van die dollars zal afkomstig zijn van haar filmcarrière.

Voormalige castleden

Voordat we een kijkje nemen naar de castleden met de dikste portemonnees, staan we ook even stil bij de castleden uit voorgaande seizoenen. In het zesde seizoen zijn er namelijk enkele wisselingen van de wacht: zo hebben Christine Quinn en Vanessa Villela de serie vaarwelgezegd.

Christine heeft inmiddels samen met haar (eveneens stinkend rijke) man een eigen makelaarskantoor opgezet: RealOpen. Tja, zij heeft met een geschat vermogen van ongeveer twee miljoen dollar een pretty penny weten te sparen, dus geen wonder dat ze haar makelaars-carrière toch wil voortzetten.

Vanessa Villela, die dit seizoen ook niet meer te zien is, is net als Chrishell natuurlijk actief geweest als actrice. En dat heeft haar ook geen windeieren gelegd. Zo zou zij een aangename vijf miljoen dollar aan vermogen hebben verzameld. Van Hollywood naar het makelaarswezen – zo’n gekke keuze is het schijnbaar niet.

Oppenheim opperbazen

Maar goed, er is natuurlijk altijd baas boven baas. Jason en Brett hebben de Oppenheim Group opgezet en nemen de grootste listings voor hun rekening. Ook geldt dat er een klein percentage van elke verkoop rechtstreeks naar hun bankrekening gaat, omdat zij als brokers de verkoop mogelijk maken.

En wat dat dan in totaal oplevert? Een bescheiden vijftig miljoen dollar per persoon. De twins in charge zouden samen dus goed zijn voor acht nullen op de bankrekening. Tja, zou Mary dan binnenkort ook een mooie bonus op haar bankrekening zien verschijnen na haar promotie binnen de Oppenheim Group? Wie weet hoe de rankings er dan uitzien!

Bron: My Imperfect Life, Evening Standard, Justjared, Grazia, Beau Monde archief | Beeld: Netflix

Laatste nieuws