Bobbi Eden over haar viervoeters: ‘Een beetje een haat-liefdeverhouding’

Viervoeters Twinkie en Beer zijn geen 'beste maatjes', maar een klein kusje kan er wel vanaf.

Bobbi Eden reisde niet één, maar twee keer af naar the middle of nowhere in de Verenigde Staten om haar geliefde yorkshireterriërs Twinkie en Elvis op te halen. “En toen was het nog drie dagen rijden naar de fokker”, deelt ze in gesprek met Beau Monde.

Broertje en zusje

Ruim een halfjaar lang zocht Bobbi Eden tevergeefs het hele internet af op zoek naar haar droomhond: een kleine yorkshireterriër. “Uiteindelijk kwam ik bij een fokker terecht in Amerika, niet echt naast de deur”, vertelt ze. “Ze zat ook niet lekker bereikbaar in Los Angeles, maar ergens in the middle of nowhere. Het was het eerste jaar dat mijn Mark en ik elkaar kenden, maar hij ging heel lief met me mee. Drie dagen hebben we in de VS nog moeten rijden om Twinkie op te halen, echt hysterisch.”

Al snel wordt duidelijk dat het voor Bobbi en Mark niet bij één pup zal blijven. Zo deelt Bobbi: “Ze komt uit een nestje van drie, haar ene broertje was met een trucker meegegaan, haar andere broertje was er nog toen wij haar kwamen halen. Het liefst had ik ze allebei meegenomen, maar ik had nog nooit met een hondje gereisd. Ik dacht: laat ik verstandig doen, maar ik hield wel contact met de fokker. Na drie dagen zei ze: ‘Het hondje is nog hier en doet het niet zo goed, want hij mist Twinkie heel erg. Als je wilt, mag je ’m hebben.’ Wij waren net terug in Nederland, dus ik zei: ‘Dat is goed, maar dan moet je wel een paar maandjes wachten.’” En zo geschiedde!

Tragedie

Samen zijn Twinkie en broertje Elvis lange tijd helemaal gelukkig. “Twinkie en Elvis zijn elf jaar lang mijn – en elkaars – beste vriendjes geweest, totdat Elvis twee jaar geleden uit het niets overleed”, blikt Bobbi terug. Het overlijden komt erg onverwacht, en het weegt Bobbi nog altijd zwaar op haar hart.

“Ik heb er nog steeds dagelijks verdriet van. Elvis was zo’n lieverd, echt een schatje. Twinkie was het eerste half jaar na de dood van Elvis heel depri, wat logisch was, ze waren altijd samen. Ik dacht: zij gaat vast ook hemelen, misschien van eenzaamheid, ook al nemen we haar overal mee naartoe”, legt ze uit. Om die eenzaamheid van de kleine Twinkie tegen te gaan, én omdat zoonlief Brandon een viervoeter om mee te ravotten ook wel ziet zitten, komt er opnieuw gezinsuitbreiding met labradoodle Beer – die inmiddels zelfs een eigen Instagram-pagina heeft!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beer 🐻🐾 (@meneerbeer_doodle)

‘Haat-liefdeverhouding’

“Twinkie en Beer zijn niet de maatjes geworden waar ik op had gehoopt, maar misschien was dat ook naïef”, vertelt Bobbi verder. “Twinkie is 13 jaar en erg op zichzelf, ze wil alleen knuffelen als je haar masseert, verder hoeft ze aan haar lijf geen polonaise. Ze komt niet bij je op schoot, maar de laatste tijd tolereert ze het wel als Beer bij haar in de buurt komt liggen. Spelen met Beer wil ze niet, dan zie je haar denken: mij niet bellen. Maar soms geeft ze Beer zelf kusjes, het is een beetje een haat-liefdeverhouding.” Aww!

Dit artikel komt uit de allernieuwste Beau Monde. Hierin vertellen ook Manon Meeuwis en Amy Vol over hun meest pluizige huisgenoten. Daarnaast vind je in deze editie een groot interview met onze covergirls: Patty Brard en dochter Priscilla. Nu in de winkels!

Tekst: Fleur Baxmeier | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws