Netflix onthult wanneer het zesde seizoen van The Crown begint

Aftellen maar!

We kijken reikhalzend uit naar het zesde seizoen van The Crown. Helaas is dit ook meteen het laatste seizoen van de succesvolle serie, maar dat mag de pret niet drukken. Netflix heeft nu namelijk bekendgemaakt wanneer we het allerlaatste seizoen kunnen verwachten. 

Seizoen 6

Hitserie The Crown komt bijna tot zijn eind, maar niet voordat we kunnen genieten van seizoen zes. In de populaire serie volgen we het leven van de Britse Royals. In het vijfde seizoen bleven we achter met de tragische dood van de geliefde prinses Diana en in het zesde – en tevens laatste – seizoen zien we hoe de familie hun leven weer oppakt. Net zoals bij de andere seizoenen, zit er weer een periode tussen en krijgen we dus een kijkje in het studentenleven van prins William.

Studententijd

Zo begint prins William aan de universiteit van St Andrew’s waar hij Kate Middleton uit Berkshire ontmoet. Hoewel hij vastbesloten was om een zo normaal mogelijk leven te lijden in zijn studententijd, gooit de romance met Kate roet in het eten. Onlangs deelde Netflix alvast de eerste beelden van het zesde seizoen, waarin we onder andere kunnen zien hoe de jonge William en Kate eruitzien.

William en Kate

Het nieuwe seizoen laat een deel van de vertrouwde cast zien, zoals Imelda Staunton als Queen Elizabeth en Dominic West als Charles. Ook zien we een paar nieuwe gezichten zoals Ed McVey, die de rol van prins William speelt. Dit is tevens het debuut van Ed, die in 2021 afstudeerde aan de Drama Centre London. De tweede nieuwkomer is Meg Bellamy, die werd gecast als Kate Middleton na het insturen van een auditie na een castingoproep op social media.

Releasedatum

We moeten nog heel even geduld hebben voordat het laatste seizoen van The Crown op de streamingsdienst verschijnt. Volgens Bela Bajaria, chief content officier van Netflix, zal dat namelijk komende herfst zijn. De precieze datum is nog niet bekend, maar we kunnen alvast beginnen met aftellen. En in de tussentijd kijken we de eerste vijf seizoenen gewoon nog een keer!

Bron: Beau Mode archief, RTL Boulevard | Beeld: The Crown (Netflix) 

Laatste nieuws