Claus-Casimir van Oranje doet boekje open over privéleven

'De hele showbizzwereld is niks voor mij'

Terwijl oudere zus Eloise zich als een vis in het water voelt in de spotlights, ligt dat bij haar jongere broertje Claus-Casimir net even anders. Dit vertelt hij in een interview met de Telegraaf. Ook doet hij een boekje open over zijn leven in Parijs en vertelt hij over de voor- én nadelen van de familie waarin hij geboren is; het koninklijk huis.

Graaf van Oranje

Graaf van Oranje-Nassau en Jonkheer van Amsberg, Claus-Casimir, is negentien jaar oud en de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien. Hij is de enige kleinzoon van Beatrix en is de zesde in lijn naar de troon, pal achter oudere zus Eloise. Aangezien de kansen bijzonder klein zijn dat er echt een plekje op de troon voor CC in zit, bereidt hij zich voor op een toekomst als ondernemer met een studie in Parijs.

Spotlights

Hoewel Eloise van Oranje als gravinfluencer inmiddels uitgegroeid is tot volwaardige BN’er, zit haar jongere broertje niet te wachten op een leven in de spotlights. “De hele showbizzwereld is niks voor mij”, vertelt Claus. “Dat laat ik aan mijn zus over. Die is daar wat beter in”, zegt hij. “Ik heb niet echt behoefte aan vragen over mijn privéleven.”

Opletten

In het interview vertelt Claus dat hij zijn ouders erg dankbaar is voor alles wat ze voor hem doen. Ook vertelt hij over de voor- én nadelen van lid zijn van het koningshuis. Zo noemt hij als positieve kant het feit dat hij veel “interessante en bijzondere” mensen leert kennen. Maar toch vindt hij dat er er ook negatieve kanten aan zitten. “Als ik iets fout doe dan heeft dat niet alleen voor mij nadelen, maar ook voor mijn hele familie”, vertelt hij. Daardoor is Claus zich er bewust van dat hij altijd moet opletten met wat hij doet of zegt.

Bron: Telegraaf, Blauw Bloed, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws