Let op: vermijd deze make-up producten die je ouder laten lijken

Gebruik jij ook één van deze producten?

Laten we heel eerlijk zijn: (bijna) niemand vindt het leuk om ouder te worden. Gelukkig zijn er genoeg crèmes, middeltjes en andere dingen om ervoor te zorgen dat het verouderingsproces zo langzaam mogelijk gaat. Maar wist je dat er ook een aantal producten zijn die je juist ouder doen laten lijken? Wij vertellen je welke make-up producten je het beste kunt vermijden!

Te donkere lippenstift

Donkere tinten, zoals bruin of bordeauxrood, kunnen heel chic staan. Maar, ze kunnen ook zorgen voor een oudere uitstraling. Door deze opvallende kleuren lijken je lippen minder vol. Vind jij ook dat donkere kleuren je geen goed doen? Kies dan voor een mooie gloss of een lichtere kleur.

Foundation met volle dekking

Een foundation met volle dekking is perfect is perfect om al je oneffenheden weg te werken. Maar wanneer jij je jonge huid de hoofdrol wil laten spelen, laat het dikke dekkende spul dan achterwege. Je benadrukt daardoor meer je rimpels en andere lijntjes. Je kunt veel beter kiezen voor een BB-cream of je foundation met wat dagcrème mengen om vocht in te brengen.

Eyeliner rondom de ogen

Wanneer je te veel eyeliner gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat je ogen kleiner lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Ook benadruk je zo meer eventuele donkere kringen rondom je ogen.

Te lichte concealer

We hebben allemaal wel eens last van donkere kringen onder onze ogen. Daar smeer je een beetje concealer overheen en voilà, weg zijn die donkere plekken. Toch is het gebruik van té lichte concealer nooit iets positiefs. Het zorgt ervoor dat je de kringen onder je ogen nog beter kunt zien en het kan je gezicht bleek laten lijken.

Felle blush

Je zou denken dat mooie roze wangetjes de ideale manier zijn om van een dof of grauw gezicht af te komen. Denk daar nog maar eens goed over na! Een te felle blush maakt je namelijk heel hard in je gezicht. Je kunt beter gebruik maken van een wat zachtere en lichtere blush.

Bron: Elegance | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws