Kate onthult project van prins Louis waar opa Charles trots op zou zijn

Het kweken van eigen groenten? Daar weet prinsje Louis wel raad mee!

Afgelopen maandag was prinses Kate (onverwacht) aanwezig bij de Chelsea Flower Show, waar ze tijdens een gezellige picknick in gesprek ging met de aanwezige schooljeugd. Enne, ook prinsje Louis kwam even ter sprake. De prinses onthulde namelijk een van de laatste schoolprojecten van de jongste spruit. En wat blijkt? Hij lijkt precies dezelfde interesses te hebben als zijn opa, koning Charles.

Kweken

Tijdens de gezellige picknick bespraken Kate en de scholieren wat de kinderen op school verbouwen. Zo vertelde ze de leerlingen dat ze zonnebloemen aan het kweken waren, iets waar prinsje Louis zich ook wel in kan vinden. “Louis kweekt tuinbonen op school. Je stopt ze in een beker en je ziet de wortels groeien. Ze worden heel snel groot, net als zonnebloemen!”, deelde Kate met de kinderen.

Liefde voor tuinieren

En dat Louis zijn gevoel voor groenten kweken niet van een vreemde heeft, is een ding dat zeker is. Zo is zijn opa, koning Charles, dol op het verbouwen van groenten. De koning heeft zelfs al in 1989 een sterk staaltje biologische landbouw op het terrein van zijn huis in Gloucestershire, Highgrove. Zijn liefde voor tuinieren en verbouwen heeft de koning dan ook nooit onder stoelen of banken gestoken.

Zo liet hij in 2021 in gesprek met Radio 4 weten dat zijn liefde voor het kweken van groenten en andere dingen al teruggaat tot zijn kindertijd. “Mijn zus en ik hadden een kleine moestuin ergens achter een border. We hadden veel plezier met het kweken van tomaten en andere soort dingen”, liet hij toentertijd weten. Ook zijn herinnering aan de hoofdtuinman in Buckingham Palace zal hij nooit vergeten: “Hij was geweldig. Hij hielp ons een beetje met de kleine tuin die we toen hadden.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws