Onverwachte fashion twins: Zweedse prinses Victoria matcht met onze Eloise

Victoria was net als Eloise niet te missen in highlighter-geel.

Bij Beau Monde zijn we groot fan van royal ladies die niet vies zijn van een beetje risico op fashion-gebied. De Spaanse Letizia en onze eigen Máxima komen hierbij natuurlijk direct in je op. Maar ook gravin Eloise toont zich nu en dan in een gewaagd outfitje op de rode loper – en tot onze grote verrassing ging de Zweedse prinses Victoria daar gisteren opeens in mee!

Stijlvast

Als kroonprinses van Zweden is Victoria een graag gezien gezicht. Eindeloos handjes schudden, bloemen in ontvangst nemen, en vrolijk wuiven naar vlaggetjes – Vic doet het dag in dag uit met dezelfde glimlach.

En over het algemeen komt Victoria bij deze duties opdagen in outfits die een meer pragmatische business-uitstraling hebben, dan een hoop glamoureuze allure. Denk aan eindeloze oversized blazers en zakelijke broekpakken in alle kleuren van de regenboog. Toch pakt ook Vic af en toe haar moment – zoals gisteravond bleek bij de uitreiking van de Polar Music Prize.

Neon

Zo verraste Victoria gisteren door in een intens fel neongeel kleedje ten tonele te verschijnen. Een blote schouder, passende neon-sieraden, en een strakke coupe: dit is Victoria op heur best.

Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Hoewel de jurk er bijzonder indrukwekkend uitziet, komt deze heel gewoon uit de schappen van de H&M. Tja – je bent een Zweedse prinses of je bent het niet, hè? Het tulen exemplaar uit de collectie van 2021 had een nieuwprijs van ruwweg 350 euro, en was daarmee bijzonder zacht voor de royal portemonnee.

En dat maakte dit opvallende stukje ook bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld een Nederlandse studente, die wordt uitgenodigd bij de Zapp Awards…zoals Elo!

eloise
Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Als we de kiekjes vergelijken, valt overigens direct op dat Vic (zoals wel vaker bij verschillende hoogheden gebeurt) de jurk licht heeft laten aanpassen voor een iets kuisere uitstraling. De flinke split in de rok van het kleedje is bij Victoria grotendeels verdwenen, waardoor de Zweedse prinses net een stukje minder van de royal stelten toont dan gravin Eloise.

Nu rest de vraag alleen nog: welke royal gaan we als volgende spotten in dit gele gevaarte? Wij zien Máx bijvoorbeeld al helemaal in highlighter-kleuren verschijnen…Wie weet!

Bron: Beau Monde archief, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws