Oeh: Grace Kelly’s kleinzonen werken aan film over de Grimaldi’s

De film belooft 'familie, avontuur, en intrige'.

Bij Beau Monde zijn we groot fan van drama rond de ton. Van The Crown tot Downton Abbey en natuurlijk Bridgerton: wij krijgen er geen genoeg van. Mocht je jezelf hierin herkennen, dan is er nu bijzonder goed nieuws!

Hollywood in Monaco

Ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden: de Monegaskische royals en het witte doek. Van prins Alberts moeder, actrice Grace Kelly, tot verschijningen anno nu bij het filmfestival van Cannes. Daarbij zijn er onder de volgende generatie van de prinselijke familie een flink aantal mensen te vinden met contacten in de filmindustrie.

Zo runnen prinses Carolines zonen, Andrea en Pierre Casiraghi, samen met Pierres vrouw, Beatrice Borromeo, het productiebedrijf Astrea. Dochter Charlotte Casiraghi is daarnaast getrouwd met Dimitri Rassam, een Libanees-Franse filmmaker. Kortom: genoeg talent op die paar vierkante meters van Monaco om een bioscoophit te creëren, n’est-ce pas?

Spieken binnen paleismuren

Dat moeten deze afstammelingen van de Grimaldi’s zelf ook beseft hebben, want zij blijken daadwerkelijk aan de slag te zijn gegaan met een flink project rond de Grimaldi-dynastie. Entertainmentblad Variety weet te melden dat het project op poten werd gezet door Andrea Casiraghi, die (het is an sich al net een film) door de archieven van het paleis in Monaco dwaalde. Hier ging hij op zoek naar de ‘meest boeiende untold stories‘, aldus een statement van Astrea.

“We werden overweldigd door de hoeveelheid ongekende, boeiende, en epische verhalen die verborgen waren in antieke documenten en privé-correspondentie door de eeuwen heen”, weet het filmbedrijf van Grace Kelly’s kleinzonen verder te melden.

Carolines schoonzoon, Dimitri Rassam, vult bovendien aan: “Ik dacht dat ik dit verhaal wel kende, maar het bleek dat dat allemaal aan de oppervlakte bleef. Simpel gezegd is het episch op élke manier: Familie, avontuur, intrige.” Oeh la la!

Hoge verwachtingen

Maar wat is nu precies de bedoeling van deze ambitieuze Grimaldi-telgen? De eerste stap moet een film zijn met de titel Part I – The Rock. Zoals de titel al verraadt, moeten er vervolgens nog meerdere films en series volgen over de Grimaldi-familie door de geschiedenis.

Het eerste deel zou zich afspelen in de dertiende eeuw, toen de eerste Grimaldi’s neerstreken in Monaco. Want tja: waar beter te beginnen, dan het begin? Naast een filmserie die de tumultueuze geschiedenis van de familie vastlegt, zouden er ook ambities zijn voor een tv-serie over de prinselijke familie. Kortom: met een beetje geluk kunnen we binnenkort genieten van The Crown: Monaco Edition!

Bron: Tatler, Variety | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws