Huh? Deze royal is het populairst volgens Google

Had jij dit verwacht?

We houden van onderzoeken en lijstjes bij Beau Monde. Ze zijn lekker simpel en zorgen hoe dan ook voor genoeg kletsvoer bij het koffiezetapparaat. Zo ontvingen we afgelopen week een mail met weer een onderzoekje naar de Britse royals, waar een opmerkelijke conclusie uit naar voren kwam.

Populair

Laten we eerlijk zijn: in de 21e eeuw wordt er over de hele wereld flink gezaagd aan de poten van de verschillende tronen. Zo scoorden de Oranjes maar matige voldoendes in de jaarlijkse Koningsdag-enquête dit jaar, en hebben de Britten al verschillende Republikeinse eieren om de oren gehad de afgelopen maanden.

En de hoeveelheid stennis die de Sussexes de afgelopen maanden hebben getrapt, heeft natuurlijk ook z’n uitwerking. Hoe dan ook houden de royals de gemoederen bezig. BonusInsider heeft daarom eens een onderzoekje gedaan: wie van de Windsors wordt nu eigenlijk het vaakst gegoogled?

Opmerkelijke conclusie

Voor het onderzoek is BonusInsider in de Google Search Interest-scores gedoken van de leden van het Britse koningshuis van de afgelopen twaalf maanden. En wat bleek? Meghan Markle, de Duchess of Sussex staat met stip bovenaan de ranglijst!

Het volledige lijstje luidt als volgt:

  1. Meghan Markle – 28 punten
  2. Prins Harry – 14 punten
  3. Prinses Kate – 10 punten
  4. Koning Charles – 8 punten
  5. Prins William / Koningin Camilla – 5 punten

Deze uitkomst hadden we bepaald niet verwacht, hoewel de hoge scores van Megs en Haz natuurlijk te verklaren zijn door hun eindeloze stroom onthullingen de afgelopen maanden.

Hoewel zij volgens website YouGov weinig positief gezien worden, met een magere 23% approval voor Meghan en 29% voor Harry, zijn er dus alsnog een hoop mensen geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de Sussexes. Een ander opvallend detail is dat Kate Middleton fors hoger scoort dan manlief, prins William. Zelfs kersvers gekroonde koning, Charles III, moet zijn schoondochter voor zich dulden in de ranglijst.

Bron: Bonus Insider | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws