Oh no: ‘Fergies onderneming wordt aangeklaagd voor 19 miljoen pond’

Miljoenen ponden, 'onverklaarbare' leningen...het ziet er niet goed uit voor het bedrijf van de hertogin.

Als je royal-af bent en je eigen boontjes moet doppen, kun je maar beter zorgen dat je een beetje een lucratief baantje vindt. Want tja: op grote voet leven aan het hof? Dat mag wat kosten. Verschillende bronnen melden nu dat Sarah Ferguson mogelijk voor het gerecht gedaagd wordt, omdat een bedrijf waar zij betrokken bij is de zaken niet op orde zou hebben. Aiii…

Zakcentje

Ze is technisch gezien geen lid meer van de royal familie sinds haar scheiding van Prince Andrew – hoewel de twee nog altijd samenwonen in de Royal Lodge en Fergie niet vies is van een sterk staaltje name dropping.

De Duchess of York heeft overigens niet stilgezeten de afgelopen jaren. Zo maakt zij furore als schrijfster van kinderboeken en kasteelromannetjes, en heeft ze onlangs (zoals zovelen) haar eigen podcast gelanceerd. Toch zou het er achter de schermen allemaal niet zo rooskleurig aan toe gaan als de Duchess doet lijken, melden onder meer The Times en The Daily Mail.

Louche leningen

Eerlijk is eerlijk: zoals het gebracht wordt, zien de zaakjes er niet goed uit voor Gate Ventures, het mediabedrijf waar Fergie, samen met Ofcom-voorzitter Lord Grade twee van de zes bestuurders van zijn. Volgens The Times zou het bedrijf namelijk zo’n 24 miljoen pond hebben weten te vergaren vanuit investeerders. Dat waren volgens de krant kleinere spelers ‘uit het Verre Oosten’, die ‘onder de indruk’ waren van het high-profile paar.

Maar nu zou uit verschillende paperassen gebleken zijn dat het geld, dat bestemd was voor Gate Ventures, vooral gebruikt werd om leningen af te sluiten voor andere bedrijven die de bestuurders runnen. Zo zou er ruim een half miljoen pond aan ‘onverklaarbare’ leningen richting de Duchess gegaan zijn, waaronder ruim 232.000 pond naar haar servies-onderneming. Oeps…

Zwaar weer

Volgens The Times zou het mediabedrijf nu aangeklaagd worden voor een ruime 19 miljoen pond, schrijft The Daily Mail. “De krant stelt dat de lening niet terugbetaald is, en dat haar meest recente bod voor een terugbetaling dusdanig laag was, dat deze is afgewezen.”

Dit nieuws komt temidden van een andere royale rel – zo zou kersverse koning Charles Sarahs ex-man en huisgenoot, prins Andrew, namelijk hebben gekort op diens koninklijke toelage en uit de Royal Lodge willen verwijderen.

Hoewel zij op papier gescheiden zijn, wonen Andrew en ex-vrouw Sarah op dit moment nog samen in de Royal Lodge. Met dertig kamers kun je immers makkelijk elk een eigen gebied claimen. Mocht de uitzetting doorgang vinden en Frogmore Cottage inderdaad voor de hertog van York gereserveerd zijn, dan hebben we er zo onze twijfels bij of ook Sarah Ferguson met hem mee zal verhuizen. Kortom: wordt vervolgd…

Bron: The Times, The Daily Mail | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws