Buitenvloerkleden: Tips voor het kiezen van de juiste afmetingen

Als je jouw terras, balkon of tuin wilt opfleuren dan kan de toevoeging van een buitenkleed een goed idee zijn. Deze voegt niet alleen stijl en kleur toe, maar biedt ook comfort en warmte. Het kiezen voor een kleed van de juiste afmetingen is cruciaal om ervoor te zorgen dat het allemaal goed past. Hier zijn enkele tips.

Meet de beschikbare ruimte

Voordat je op zoek gaat naar een buitenkleed, is het belangrijk om de beschikbare buitenruimte nauwkeurig te meten. Neem een meetlint en meet de lengte en breedte van het gebied waar je het kleed wilt plaatsen. Houd rekening met meubels en andere objecten die ook een plekje moeten krijgen. Dit helpt je om de maximale grootte van het kleed te bepalen.

commerciële partner

Definieer het doel van het vloerkleed

Wil je een gezellige zithoek creëren? Of wil je het kleed gebruiken om een eethoek op het terras af te bakenen? Het doel van het buitenkleed kan bepalen welke afmetingen het meest geschikt zijn. Voor een zithoek wil je misschien een groter kleed dat alle meubels kan bevatten, terwijl een kleiner kleed voldoende kan zijn voor een eethoek met een tafel en stoelen.

Overweeg de vorm van het kleed

Buitenvloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder rechthoekig, vierkant en rond. De vorm kan van invloed zijn op de algehele uitstraling van de ruimte. Rechthoekige kleden zijn bijvoorbeeld ideaal voor het afbakenen van een specifiek gebied, terwijl een rond buitenkleed zachtheid geeft aan de uitstraling van het terras, het balkon of de tuin.

Denk aan de stijl van de buitenruimte

Buitenvloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en materialen. Het is dus belangrijk om de algehele stijl van jouw buitenruimte in ogenschouw te nemen. Als je een kleine patio hebt, kan een kleed met drukke patronen de ruimte nogal vol doen lijken. Een eenvoudiger en subtieler kleed past over het algemeen beter bij een rustige en minimalistische buitenomgeving.

volero

Onderhoud en reiniging

Bedenk hoeveel tijd en moeite je wilt besteden aan het onderhoud en de reiniging van het buitenvloerkleed. Sommige materialen zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere. Als je bijvoorbeeld een kleed wilt dat gemakkelijk te reinigen is, dan kun je kiezen voor een synthetisch materiaal zoals polypropyleen.

Bron & Beeld: Volero

Laatste nieuws