Ai: Harry’s visum wordt mogelijk gecanceld vanwege zijn drugsverleden

De wilde experimenten van zijn tienerjaren moeten de prins uitsluiten van een visum, vindt een immigratie-expert.

Waar prins Harry zelf de één na de andere rechtszaak aanspant en inmiddels meer tijd doorbrengt in het gerechtshof dan bij Meghan en de kids thuis, wordt er binnenkort over hém getuigd. Een immigratie-expert sleept namelijk de Amerikaanse overheid voor de rechter, omdat hij vindt dat Harry geen visum had moeten krijgen vanwege zijn drugsgebruik in het verleden.

Cocaïne en paddo’s

The Telegraph meldt dat de conservatieve Heritage Foundation de zaak heeft aangespannen. Volgens de organisatie zou Harry uitgesloten zijn voor een Amerikaans visum. De reden? Het drugsgebruik waar de prins over schrijft in zijn memoires. In zijn tienerjaren experimenteerde hij met cocaïne en paddo’s, en rookte wiet na zijn eerste date met Meghan in 2016 – reden genoeg om de Amerikaanse overheid eens goed aan de tand te voelen, vindt Heritage Foundation kennelijk.

Verlopen visum

Hoe sterk de Amerikaanse overheid (en Harry dus) in deze rechtszaak staat, is twijfelachtig. Een visum kan namelijk geweigerd worden op basis van vroegere ‘drugs- of criminele activiteiten’. Mogelijk heeft Harry een zogenaamd 01-verblijfsvergunning – een visum dat vaak wordt gegeven aan beroemdheden vanwege hun ‘buitengewone bekwaamheden’. Deze vergunning moet na drie jaar worden verlengd, en laat Meghan en Harry nu net drie jaar geleden naar Californië zijn verhuisd…

Getuigen

Bij de aanvraag van een visum is het verplicht om informatie te geven rondom een eventueel drugs- of criminaliteitsverleden. Of Harry dat heeft gedaan, is nog onduidelijk. Aan de Amerikaanse overheid op 6 juni dus de taak om te verantwoorden waarom zij de prins na zijn kennelijk wilde verleden met jointjes en paddo’s ‘zomaar’ de Verenigde Staten hebben binnengelaten.

De uitkomst van de rechtszaak kan Harry en Meghans luxe leventje in Montecito uiteraard behoorlijk op z’n kop zetten. Welja, een enkeltje Verenigd Koninkrijk is zo weer geboekt – althans, als de Engelse overheid die jointjes in Harry’s tienerjaren wél door de vingers ziet.

Bron: RTL Boulevard, The Telegraph | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws