Charlene zet de trend: flaneren met één schouder

Met één schouder bedekt, en één schouder lekker koket ontbloot: Charlene weet hoe het heurt.

Als we iéts van Charlene van Monaco kunnen verwachten, dan is het wel een peperdure outfit bij elk uitstapje dat zij maakt. De afgelopen weken hebben we Charlene opvallend vaak in dezelfde soort creaties gezien: met één schouder bedekt, en één schouder lekker koket ontbloot. Wij zetten onze favorieten van Char op een rijtje!

Topsport

Wanneer je een designerkleedje aantrekt, dan helpt het natuurlijk als je er ook nog een beetje fit uitziet. Van gespierde abs zoals Letizia, tot de afgetrainde armen van Kate: de royals zijn een regelmatige bron van fitness-inspiratie.

Natuurlijk mag ook Hare Doorluchtige Hoogheid Charlene niet in dit rijtje ontbreken. De Monegaskische prinses was nota bene topsporter: als zwemster maakte zij furore op de Olympische Spelen en andere internationale toernooien. Met dank aan haar jarenlange sportcarrière is de prinses anno nu gezegend met een stel gespierde schouders, die zij de afgelopen weken regelmatig heeft getoond in haar uitstapjes aan de zijde van manlief, prins Albert.

Luchtig flaneren

Zodra het zonnetje begint te stralen in Monaco, is het natuurlijk een komen en gaan van de 1%, die aldaar heerlijk willen flaneren door het ultrarijke microstaatje. En wat is er dan prettiger dan een losse outfit, waarin je helemaal de boel de boel kunt laten? Charlene doet voor hoe je casual comfort toch kunt combineren met designer-flair:

Bron: NL Beeld

Van de luchtige Valentino-japon die de hoogheid afgelopen weekend droeg bij het F1-gala, tot de jumpsuit die zij aantrok naar de receptie in London voorafgaand aan Charles’ kroning: met een wijd uitlopende japon of gedrapeerde cape over je ene schouder verhul je nagenoeg alles. Maar met die andere, ontblote schouder, geef je tóch een klein stukje huid bloot. Lekker gebalanceerd, zullen we maar zeggen.

Glamour

Maar goed: als een evenement echt vraagt om een stukje glam? Dan combineer je je favoriete asymmetrische jurk met een goede dosis glitter, zoals Charlene deed bij een evenement van de Financial Times vorige week.

View this post on Instagram

 

A post shared by FT Live (@financialtimeslive)

Of als een jurk bezet met pailletten net wat te overdadig voelt, dan kies je voor een elegante edoch subtiele japon in navy-blauw met een subtiele ruffle over de voorzijde:

Charlene
Beeld: NL Beeld

Op net

En als flaneren in casual luxe én een glamourous gown het allebei niet zijn? Ook dan blijkt Char een voorliefde te hebben voor asymmetrische schouder-accenten.

charlene
Beeld: NL Beeld

Bij een ceremonie zo plechtig als een Coronation, moet je natuurlijk helemaal in ’t net voor de dag komen. Het was dan ook een komen en gaan van mantelpakjes in de Westminster Abbey, op 6 mei. De beide schouders horen natuurlijk netjes bedekt te blijven binnen een Abbey, maar toch: met een gedrapeerd asymmetrisch detail over haar jasje, maakte Charlene wel duidelijk wat voor outfit eigenlijk haar voorkeur had gehad.

Bron: Beau Monde archief, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws