Vaarwel Denemarken: deze jonge royal kiest voor een leven down under

De zoon van prins Joachim spreidt zijn vleugels – en pakt zijn biezen.

Z’n familie woonde eigenlijk al een hele poos niet meer in Denemarken, is onlangs z’n prinselijke titel kwijtgeraakt, en ziet zijn ouders richting Washington verhuizen deze zomer. Geen wonder dat ook prins graaf Nikolai van Monpezat nu voor zichzelf kiest, en de biezen pakt.

Uitzwaaien

Het wordt een drukke zomer voor het gezin van Deense Prins Joachim. Zo zal hij met z’n gezin vanuit Frankrijk verhuizen richting de Verenigde Staten, waar hem een nieuwe baan bij Defensie staat te wachten. Alsof zo’n carrièreswitch en emigratie naar de andere kant van de oceaan nog niet genoeg waren, spreidt nu een van de zonen met zijn eerste vrouw de vleugels.

In gesprek met Deense krant BT heeft de woordvoerder van gravin Alexandra, de ex-vrouw van prins Joachim, bevestigd dat hun oudste zoon vertrekt richting Australië.

Down under

Volgens perswoordvoerder Helle von Wildenrath Løvgreen zullen graaf Nikolai en zijn vriendin, die au moment studeren aan de Copenhagen Business School, zouden zich samen hebben ingeschreven voor de University of Technology, waar zij vanaf 1 augustus een semester lang zullen studeren. Naar verluidt zijn de love birds op dit moment op zoek naar een appartementje in de buurt van hun school.

Natuurlijk kan Nikolai putten uit een hoop kennis over Australië met dank aan zijn tante, kroonprinses Mary. Deze prinses was namelijk ooit een heel gewoon Australisch meisje, dat toevallig het hart wist te veroveren van een Deense kroonprins. Ook vaders, prins Joachim, heeft overigens een poos in New South Wales gewoond, en zal ongetwijfeld met enige nostalgie in zijn hart toekijken hoe zijn zoon z’n koffers pakt.

Eigen benen

Overigens zullen Joachim, ex-vrouw Alexandra, en huidige vrouw prinses Marie zich niet héél veel zorgen maken over het reilen en zeilen van hun oudste (stief)zoon. Zo heeft de jonge royal namelijk al een hoop ervaring opgedaan als model, waarbij hij onder meer op de catwalk is verschenen tijdens de Paris Fashion Week.

Kortom: de jonge niet-meer-prins weet zich prima staande te houden. Nu nog hopen dat hij na zijn semester in Australië nog terug wíl komen…

Bron: Honey Nine, BT.dk | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws