Zomer in aantocht: 3 korte kapsels voor warm weer

Wij trekken vast een sprintje naar de kapper!

Hoewel de lente van dit jaar op z’n zachts gezegd teleurstellend was, zetten we hoog in op een warmere zomer. De temperaturen zullen op een bepaald moment ongetwijfeld omhoogschieten, en daar moeten we natuurlijk op voorbereid zijn. Stap 1: het vinden van het perfecte, luchtige zomerkapsel. 

Lang vs kort haar

In de winter is het heerlijk om je lokken lekker lang te houden – ze dienen bijna als een soort sjaal en houden je nek en schouders warm bij guur weer. Maar wanneer de dagen steeds zonniger worden en de temperaturen oplopen, kan dat lange haar juist een doorn in het oog zijn. Het wordt sneller vettig en het gaat in slierten langs je gezicht hangen – om nog maar te zwijgen over hoe warm je het erdoor krijgt (hallo opvliegers).

Nu de temperaturen eindelijk boven de twintig graden uit lijken te komen, wordt het dus hoog tijd om de schaar in je lokken te zetten. Een korter kapsel oogt veel frisser, en is gemakkelijker in model te houden wanneer het warm en zonnig is. We zetten drie korte kapsels op een rijtje die niet meer weg te denken zijn deze zomer.

De box bob

Bij een box bob wordt je haar ongeveer ter hoogte van je kin recht afgeknipt, waardoor er extra volume ontstaat. Je kunt dit kapsel stijl dragen voor een classy look, of ‘m wat speelser maken met een goede slag of krul.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathi (@thisiskath_i)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barnet Studio (@barnetstudio)

De shag

De shag is eigenlijk een warrige variant van de klassieke bob, waarbij het haar in zoveel mogelijk laagjes wordt geknipt waardoor er meer volume ontstaat. Het feit dat je voor dit kapsel niet veel styling nodig hebt, maakt ‘m perfect voor de zomer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Angelina Gutierrez (@glamzbyang)

De Italiaanse bob

De Italiaanse bob wordt net onder de kin geknipt, en is daarmee dus net wat langer dan de klassieke bob. Handig, want daardoor is je kapsel net lang genoeg om het ook vast te dragen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Camila Luconi Viana (@camila_lu)

Kortom, heb je deze zomer geen zin in lange, vettige lokken langs je gezicht? Dan kan een kort kapsel net zo fabulous staan. Voordat je de schaar in je lokken zet, is het handig om eerst je kapper om advies te vragen. Die weet vaak beter wat er bij je gezichtsvorm en haar past. Laat de zomer maar komen!

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws