Oeps: prinses Beatrice en prinses Aisha verschijnen in zelfde outfit

Een échte faux pas werd ternauwernood voorkomen.

Met de hele wijde wereld aan designerstukken om uit te kiezen, zou je zeggen dat de kans redelijk klein is dat twee royal ladies bij hetzelfde evenement komen opdagen in hetzelfde kleedje. Toch blijkt dat met enige regelmaat te gebeuren – zo ook afgelopen week bij de Jordaanse royal wedding.

Yorkse tiara

Dat prinses Beatrice en manlief, Edoardo Mapelli Mozzi, überhaupt hun opwachting zouden maken bij de feestelijke bruiloft van Rajwa Al Saif en haar kroonprins Al Hussein, was zelfs voor de grootste royaltykenners een flinke verrassing. Bij de ceremonie maakte Beatrice indruk in een lichtblauwe outfit van het Londonse label Needle & Thread, maar in de avond haalde Bea pas écht wat bijzonders uit de kast: de York Tiara!

beatrice
Beeld: NL Beeld

Deze combineerde zij met en prachtige japon van Libanese designer Reem Acra. Dromerig, met een vleugje goud: zo glam zien we de pragmatische prinses niet heel vaak.

Oeps…

Alleen…wat bleek? Beatrice was niet de enige die haar oog op dit fijne kleedje had laten vallen. Zo kwam eerder in de dag niemand minder dan prinses Aisha, een zus van Jordaanse koning Abdullah, in exáct dezelfde japon opdagen!

eugenie aisha
Beeld: NL Beeld

Oeps…

Ach ja, gelukkig was er wel een béétje speling: waar Aisha de jurk namelijk bij het ceremoniële gedeelte van de feestdag droeg, koos Beatrice de jurk uit voor de feestelijke receptie later op de avond. Zo werd een fashion faux pas ternauwernood voorkomen.

Sophie

Het is overigens niet de eerste keer dat Bea verschijnt in dezelfde jurk als één van de andere aanwezige prominenten. Zo maakte ze in de zomer van vorig jaar een uitstapje in de Tahana-jurk van Beulah London – een merk dat bijzonder populair is onder de royals en andere nobility.

Vervolgens bleek dat Sophie Winkleman, de vrouw van Lord Frederick Windsor, exact hetzelfde kleedje had uitgekozen. Gelukkig ging Sophie destijds voor een iets ander kleurtje dan Bea. De Yorkse prinses heeft duidelijk een goed gevoel voor stijl, blijkt maar weer!

Bron: Beau Monde archief, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws