Zoet: Luxemburgers delen foto’s doop prinsje François

De jonge prins kreeg zelf weinig mee van het gebeuren...

Een belangrijk weekend voor de Luxemburgse royals afgelopen week! Op zaterdag vond namelijk de doop plaats van de jongste royal spruit: de jonge prins François, die zelf vrij weinig van het hele gebeuren mee leek te krijgen.

Piepklein prinsje

Kroonprins Guillaume en kroonprinses Stéphanie deelden eind maart het heugelijke nieuws dat de twee een baby hadden verwelkomd: de kleine prins François. Of, vollediger gezegd: prins François Henri Luis Marie Guillaume – zoals het een echte royal betaamt, natuurlijk.

Dit zonovergoten weekend was het tijd voor de doop van de jonge prins, waarvoor natuurlijk de voltallige familie kwam opdagen in hun goeie goed.

luxemburg doop
Beeld: © Maison du Grand-Duc, Sophie Margue

Dromenland

Natuurlijk kennen we allemaal de horrorverhalen van kleine spruiten die ab-so-luut niet gediend zijn van alle gedoe die bij zo’n doop komt kijken. Hoewel het een feestelijke aangelegenheid moet zijn, wordt het door de hoofdrolspelers toch regelmatig op een krijsen gezet tijdens een doop.

En de kleine François? Die leek het juist allemaal wel prima te vinden! Op kiekjes is te zien hoe het jonge prinsje rustig in slaap is gedommeld in de armen van zijn moeder.

luxemburg doop
Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Ook tijdens het moment suprême gaat het er allemaal kalmpjes aan toe.

Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Grote broer Charles was natuurlijk ook van de partij, en keek vanaf papa’s arm toe hoe zijn kleine broertje werd gedoopt door de aartsbisschop van Luxemburg.  Ook was er natuurlijk nog even tijd voor het prinsje om enthousiast te zwaaien naar de camera’s – het heurt er nu eenmaal bij als royal.

Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Troonopvolgers

De kersverse prins is au moment derde in de lijn naar de troon, na zijn vader, kroonprins Guillaume, en broertje, prins Charles. De kleine prins is bovendien het zevende kleinkind voor het groothertogelijke paar.

Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Natúúrlijk moest oma Maria Teresa ook even vastgelegd worden met de kleine prins in haar armen. Wederom lijkt het prinsje het allemaal wel prima te vinden – zolang hij maar lekker door kan dutten. En ach, geef hem eens ongelijk na zo’n drukke dag!

Bron: Maison du Grand-Duc | Beeld: Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Laatste nieuws