Gepikeerde Eloise grijpt in bij ‘racistisch gesprek’: ‘Doe even normaal!’

Een authentieke royal op haar vurigst: zo zien we Elo het liefst.

We weten inmiddels dat Eloise van Oranje niet op haar mondje gevallen is. Eerder beet ze al van zich af nadat er commentaar werd geleverd op haar badpak-verschijning in Het Perfecte Plaatje Op Reis, maar ook in een ander programma waarin de gravin vandaag verschijnt, weet ze een vermeend racist goed op z’n plek te zetten. 

In Your Face

De gravin is vandaag te zien in het programma In Your Face, waarin door middel van acteurs en verborgen camera’s wordt getest hoe ‘sociaal’ Nederlanders zijn. Op het Instagram-profiel van de NPO is alvast een fragment gedeeld waarin we zien hoe Eloise opduikt in het programma.

In de aflevering, die vanmiddag om 16.00 uur te zien is op het YouTube-kanaal van NPO, zijn twee acteurs op het terras in gesprek over de nieuwe, zwarte vriendin van één van hen. De andere man vindt dat zijn broer een verkeerde relatiekeuze heeft gemaakt, en gooit de één na de andere racistische opmerking op tafel. “Je gaat toch niet met een zwarte”, roept hij onder meer.

@npo3nl Eloïse van Oranje in ons nieuwe programma ‘In Your Face’. Benieuwd hoe dit afloopt!? Check om 16:00 npo3.nl 👀 @everyprofilenameistaken #InYourFace #EloïsevanOranje #Bondgenoten ♬ Original sound – NPO 3

Eloises reactie

Geheel toevallig (gaan we dan maar vanuit) zit Eloise slechts twee tafeltjes verder. Ze vangt het gesprek op en besluit na een tijdje wat te zeggen van het racistische gedrag van haar terrasgenoot. “What the f*ck ben jij f*cking racistisch”, klapt ze uit de school. “Doe even normaal, joh. Dit is toch echt… Sorry, het spijt me, maar dit is zo racistisch.” Als niemand anders het doet, neemt de gravin de taak wel op zich om de vermeende racist op zijn plek te zetten. “Een zwarte met een niet-zwarte, hoor je wel wat je zegt?”, vraagt ze tot slot, inmiddels duidelijk kokend van woede.

Eloises vurige optreden mag dan wellicht niet helemaal binnen de royal etiquette passen, het is wél authentiek – en stiekem ook wel een hele normale reactie wanneer iemand de één na de andere kwetsende opmerking eruit gooit. Zélfs voor een gravin. You go, Elo.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Beeld: NL Beeld, TikTok @npo3nl 

Laatste nieuws