Kate is picknick chic in betaalbare blazer

'Ik móet zien wat hierbinnen gebeurt', aldus de prinses.

Vorige week konden we ons nog heerlijk vergapen aan de poederroze designer-japonnetjes die de Princess of Wales uit haar kast trok voor de Jordaanse royal wedding. Maar voor haar verschijning gisteren koos Kate een outfit die haar een kleine factor tien minder gekost heeft. Kleden met koninklijke allure hóeft dus geen fortuin te kosten. 

Shoppen als Kate

Van kroonprinselijke bruiloft back to business: waar het een week geleden nog goed toeven was voor Kate en Wills bij de weelderige Jordaanse bruiloft tussen kroonprins Al Hussein en prinses Rajwa, zijn de twee inmiddels natuurlijk terug in het Verenigd Koninkrijk en worden de handen weer vlijtig uit de mouwen gestoken.

Zo was Kate gisteren aanwezig bij de Windsor Family Hub. Deze organisatie richt zich op het ondersteunen van families uit de regio en wil er onder andere voor zorgen dat kinderen kunnen opgroeien in een veilige omgeving. Leuk detail: volgens The Daily Mail had de prinses al langer haar zinnen gezet op een bezoekje aan de organisatie. Zo zou de krant tegen één van de aanwezigen gezegd hebben: “Elke keer dat ik hier langsrijd, zeg ik dat ik móet zien wat hierbinnen gebeurt.” Ha! De prinses houdt een goed oogje in het zeil.

kate blazer
‘Zeg eens A!’ – de prinses heeft het duidelijk naar haar zin. (Beeld: NL Beeld)

Picnic chic

Voor de gelegenheid ging de immer stijlvaste Kate gekleed in een lekker business casual outfitje: een nette pantalon, witte top, en fijne blazer. Voor de verandering bleven de Gianvito Rossi’s eens in de kast en koos de prinses voor een set platte ballerina’s van Emmy Londen (à 400 euro, dat dan weer wel) en natuurlijk een set stevige juwelen.

kate picnic blazer
Beeld: NL Beeld

De styleblog What Kate Wore weet echter te melden dat die vrolijke blazer een heel betaalbaar prijskaartje had: het gaat namelijk om een pied-de-poule-jasje van de Zara. Hoewel de blazer van veraf wel wat wegheeft van een vrolijk gingham-kleedje voor bij de picknick, zou het toch echt gaan om een houndstooth-patroon.

Voor je nu overigens direct je spullen pakt om naar de dichtstbijzijnde Zara te sprinten: helaas is het jasje afkomstig uit een collectie van vorig jaar. Ach: Vinted in de gaten houden is natuurlijk wel zo eco-vriendelijk – helemaal in lijn met de royals.

Bron: What Kate Wore | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws