Praktisch en prachtig: Beatrix’ vrolijke wandelstok maakt weer verschijning

De RVD verklapt waarom de prinses met een wandelstok liep.

Met de leeftijd een beetje mobiel blijven? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Natuurlijk heb je anno nu een groot assortiment aan wandelstokken, maar vaak valt er weinig fleurigs te kiezen qua kleur. Of…toch wel! Beatrix doet ’t voor.

Kwieke dame

Ze heeft inmiddels de 85 aangetikt en zit anno nu al tien jaar niet meer op de troon, maar Beatrix bewijst keer op keer dat zij nog absoluut geen zin heeft om stil te zitten. Van red carpet-verschijning met schoondochter Mabel en kleindochter Zaria afgelopen donderdag, was HKH vrijdag alweer van de partij bij het Van Gogh Museum, om het vijftigjarig bestaan van het cultureel instituut te vieren.

Hier kwam de hoogheid tevoorschijn met een wandelstok, maar niet zomaar eentje – welnee!

Beeld: NL Beeld

De prinses trok een ontzettend vrolijk exemplaar uit de kast. Verschillende bronnen weten te melden dat de stok afkomstig is van het Nederlandse merk Ninee, en dat Bea de vrolijke wandelstok al sinds 2016 in haar kast heeft liggen.

Het AD heeft destijds nog contact gezocht met eigenares Els Verbunt, die zelf ook behoorlijk verbaasd was van het nieuws dat Bea een wandelstok uit haar collectie had gekozen. Na even goed spieken, wist ze het echter zeker: het gaat om de zogenaamde ‘tulpenstok‘. “Ik wist van niks. Ze hadden gezien dat prinses Beatrix met een stok van ons liep. Maar ik had nog niet eens kunnen controleren dat die stok echt bij ons vandaan kwam”, vertelde Els destijds.

Ongelukje

In 2016 trok Beatrix de vrolijke wandelstok uit de kast omdat zij toen net geopereerd was aan haar knie. Hierdoor was zij even wat slechter ter been. Afgelopen week bleek het echter te gaan om een kleine misstap van de prinses, waardoor zij haar enkel bezeerd had. Ook bij de opening van beeldententoonstelling Voorhout Monumentaal afgelopen weekend deed de hoogheid namelijk met een (dit keer minder kleurrijke) wandelstok een rondleiding. De RVD liet toen aan het AD weten dat de prinses zich eerder in de week ‘verstapt’ had.

We wensen de prinses veel beterschap – maar tot die tijd hopen we natuurlijk op nóg meer vrolijke manieren voor Bea om goed ter been te blijven. Wie weet: zou de prinses al een glitter-wandelstok hebben gevonden voor de glamour-momenten?

Bron: AD.nl | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws