Sylvie Meis: ‘Altijd in het publieke oog, immer keurig…het went, maar soms is het lastig’

'Ik kan daten, maar er zijn bepaalde regels aan verbonden...'

Over haar scheiding wil Sylvie Meis (45) het niet hebben, maar er blijft genoeg gespreksstof over. Beau Monde reed naar Hamburg en sprak onder meer met de blondine over het prijskaartje van haar carrière en de continue media-aandacht die haar leven kenmerkt.

Rollercoaster

In het vijfsterrenhotel The Fontenay in Hamburg kletsen we bij met Sylvie Meis. Met alle luxe van deze prachtige locatie, is dit de perfecte locatie voor een shoot met Sylvie, glamourvrouw pur sang.

Aangezien ze onlangs 45 jaar is geworden, voelen we haar ook aan de tand over haar verjaardag. Sylvie blikt terug: “Mijn thirties waren dermate een rollercoaster dat er heel veel langs me heen is gegaan. Het waren turbulente jaren. Eerst kanker, daarna een heel openbare scheiding met veel gedoe in de pers. Toen ik met Rafael getrouwd was, waren de paparazzi ook onderdeel van ons leven, maar niets had me kunnen voorbereiden op de tijd na de scheiding, toen de fotografen 24/7 voor mijn deur stonden.”

Keurig

Na deze periode is het tijd voor rust en reflectie, verklapt Sylvie. Misschien een kléine uitspatting hier of daar, maar een imago als feestbeest? Dat is niets voor Sylvie. Zo legt ze uit: “Ik ben nooit een echte puber geweest en ben ook in mijn twenties nooit losgegaan. Dat had ik meer na mijn scheiding van Rafael. Ik eiste dat voor mezelf op. I wanna let go. Ik ben ik en ik beslis over mijn eigen leven en hoef met niemand rekening te houden. Een drankje, een dansje, een flirt. Het is goed dat ik dat toen heb gedaan, anders was ik dat onrustige gevoel nu nog niet kwijt.”

sylvie meis

Maar letting go heeft ook een keerzijde. “Mijn manager Marina zei in die tijd dat het mijn goed recht was, maar dat ik wel gekozen had voor een bepaalde carrière waardoor ik met de grootste merken van Duitsland mag werken en dat daar een prijskaartje aan hangt, in de zin van dat ik me niet alles kan veroorloven. Ik wilde dat eerst niet horen, maar ze had gelijk. Het mocht iets meer ingetogen. Altijd in het publieke oog staan, immer keurig netjes zijn, went, maar af en toe is het lastig”, vertelt Sylvie.

Daten in de spotlight

Natuurlijk betekent dit dat Sylvie ook het een en ander aan onbevangenheid heeft ingeleverd. Dit kan ze beamen: “Ik kan daten, maar er zijn bepaalde regels aan verbonden: de eerste maanden niet in het publieke oog, want dan bemoeit iedereen zich ermee.”

En of er au moment dan toevallig nog iets interessants te melden is op romantisch vlak? “Ik ben er nog niet aan toe, het is nu geen onderdeel van mijn leven. Het zal heus wel een keer weer komen, maar ik heb geen idee wanneer. Maar mocht er iemand komen, dan zal ik het weinig over hem hebben, niet het achterste van mijn tong laten zien.” Duidelijk!

Dit artikel is een fragment van een groot interview met Sylvie Meis uit de allernieuwste Beau Monde. Hierin vertelt Sylvie onder andere ook over haar vriendenkring, haar gezinsgeluk met zoontje Damián, en haar glamourleven. Vanaf morgen in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Florian Ferino

Laatste nieuws