Oeps: hoe Kate de Queen verbijsterde met haar huwelijkscadeau

Queen Elizabeth stak haar mening niet onder keukenstoelen of banken.

De prachtbruiloft van prins William en Kate Middleton herinneren we ons allemaal nog wel. Het verliefde koppel stapte in 2011 in het huwelijksbootje. De inmiddels overleden Queen Elizabeth gaf het getrouwde stel een zeer genereus huwelijkscadeau, maar was niet blij met een renovatie. Pijnlijk detail: die verbouwing stond onder toezicht van Kate zelve. Aiii…

Anmer Hall

Het landhuis van Anmer Hall kregen prins William en Kate als geschenk van toenmalig koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk. Naast de drie huizen van het stel, is Anmer Hall op het landgoed Sandringham dé plek waar ze samen met prins George, prinses Charlotte en prins Louis van genieten. Ze begonnen het landhuis in 2015 te gebruiken na een renovatie van ruim 1,7 miljoen euro.

Bezoek aan het perceel én de gerenoveerde keuken

Over de verbouwing zou Kate de leiding hebben gehad, waarvan één opvallende ruimte: de enorme open keuken. Echter was Elizabeth niet zo enthousiast over deze renovatie en maakte haar mening kenbaar tijdens het bezoeken van het perceel, aldus koninklijk expert en auteur Sally Bedell Smith.

Mening van Queen Elizabeth

Smith, de schrijfster van het boek Elizabeth the Queen: The Life of a Modern Monarch vertelt aan People Magazine dat ze zich herinnert dat de royal family net klaar waren met de renovatie van het landhuis, toen ze Queen Elizabeth uitnodigden voor een lunch. “Ze hebben één van die grote keukens met een eetgedeelte. ‘Ik kan niet begrijpen waarom iedereen zijn tijd in de keuken doorbrengt'”, citeert Smith wijlen Queen Liz.

Royal fans kregen al eens een sneak peek van de keuken van William en Kate te zien, tijdens het Platinum Jubileum-weekend vorig jaar. Op een afbeelding was te zien dat Kate samen met haar kinderen gezellig aan het bakken was. Echter is het niet bekend of de foto’s zijn gemaakt in Anmer Hall of in Kensington Palace, het paleis van de koninklijke familie in Londen. Genoeg opties voor Kate om de keukenprinses uit te hangen – mét of zonder de goedkeuring van haar schoon-oma.

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws