Simone Kleinsma boekt succes met nieuwe musical De Hospita

De rol is haar (bijna letterlijk) op het lijf geschreven.

Een week geleden maakte ze nog indruk met haar optreden bij de Musical Awards: the Kick-Off 2023, en ook bij het grote publiek toont Simone Kleinsma zich onverminderd populair. Zo weet Musicalweb.nl te melden dat er inmiddels meer dan 55.000 tickets voor haar aankomende project verkocht zijn.

Jubileum

Simone Kleinsma draait alweer even mee in de Nederlandse showbizz. Van het witte doek tot theater en tv: la Kleinsma doet het allemaal met verve. Bovendien vierde ze dit jaar een bijzonder jubileum.

Zo mocht de actrice in mei dit jaar 65 kaarsjes uitblazen. Om deze mijlpaal luister bij te zetten is ze dit jaar in maar liefst twee hoofdrollen te zien. Zo speelde ze eerder al de rol van Mrs. Lovett in Sweeney Todd, en komt ze dit najaar dus met De Hospita, een komedische musical die speciaal voor haar gemaakt is.

De Hospita

De musical draait om Madeleine Coutard, een rol die Simone Kleinsma (bijna letterlijk) op het lijf geschreven is. Deze voormalig revue-vedette en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) raken in financiële problemen en halen daarom noodgedwongen een set jonge studenten in huis. In de musical lopen het Amsterdam van nu en het Parijs van enkele decennia geleden door elkaar heen, en zien we hoe Madeleine zich met een lach en een traan door allerhande verrassingen slaat. Klinkt bijzonder veelbelovend, n’est-ce pas?

In december gaat deze musical comedy in première, maar vorige week zondag kregen we al een klein voorproefje van het veelbelovende stuk. Toen bracht Kleinsma namelijk het nummer Ik red me wel ten gehore bij de Musical Awards: the Kick-off.

Succesnummer

Hoewel we nog even geduld moeten hebben tot de musical daadwerkelijk in het DeLaMar Theater te zien is, gaan de tickets (hier) al als warme broodjes over de toonbank. Er zouden inmiddels al meer dan 55.000 tickets voor de show verkocht zijn, die op 4 december in première gaat.

Kortom: heb je nog geen tickets? Dan kun je maar beter snel een datum prikken! Wij zetten in elk geval dat fenomenale optreden van afgelopen zondag nog een keer op repeat.

Bron: Musicalweb.nl | Beeld: Videostill

Laatste nieuws