Wie krijgt de sleutels van Graceland? De erfenis van Lisa Marie Presley

Wat zei de rechter?

Honderd miljoen mogen verdelen en dan gaan kibbelen over een racefiets… De meest opvallende erfenis-geschillen van showbizzland, met dit keer de erfenis van Lisa Marie Presley.

Hoeveel knaken?

Januari dit jaar overleed de 54-jarige Lisa Marie onverwachts aan een hartinfarct. Haar erfgenamen: haar vier kinderen. Een volwassen zoon, Benjamin, die in 2020 koos voor zelfdoding. Een volwassen dochter, actrice Riley. En twee minderjarige dochters, de 14-jarige tweeling Harper en Finley. In het testament van Lisa Marie, opgesteld in 2016, stond dat Riley en Benjamin (uiteindelijk dus alleen Riley) beheerders werden van een trustfonds waarin alle bezittingen van Lisa Marie zaten, waaronder de sleutels van Graceland, het landgoed van haar overleden vader Elvis, een toeristische trekpleister die jaarlijks dertig miljoen oplevert. Ook omvatte het trustfonds twee levensverzekeringen en vastgoed, goed voor 35 miljoen.

Objection!

Lisa Maries moeder, Priscilla (ex-vrouw van Elvis), spande een rechtszaak aan waarin ze de geldigheid van het testament in twijfel trok. Zo zou de naam van Priscilla (in een vorig testament van Lisa Marie nog uitgeroepen tot trustfonds-beheerder) verkeerd zijn geschreven, zag de handtekening van Lisa Marie er volgens Priscilla anders uit dan normaal en stelde ze dat het testament ongeldig was omdat het niet op de juiste manier door een notaris was bekrachtigd.

Wat zei de rechter?

Zover is het niet gekomen. De partijen kwamen tot een schikking, details zijn niet openbaar gemaakt. Tweeling Harper en Finley zijn bij hun vader gaan wonen, Michael Lockwood. Hij eiste de volledige voogdij; oma Priscilla en halfzus Riley maakten geen bezwaar. (Kennelijk zijn ‘zaken’ die geld kósten in plaats van opleveren minder interessant…)

In de nieuwe Beau Monde lees je nog meer ergernissen om erfenissen. Nu in de winkel!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws