Koninklijke ex: met déze man was Letizia eerder getrouwd

Alonso Guerrero Pérez baseerde een roman op zijn relatie met de koningin van Spanje.

Letizia maakt anno nu furore als koningin van Spanje, maar haar trouwerij met grote liefde Felipe was niet de éérste keer dat zij in het huwelijksbootje stapte. Zelf houdt ze de dit detail over haar leven liever under wraps, maar goed: je kunt niet álles hebben.

Eerste huwelijk

Het was voor sommige Spanjaarden nog wel een heikel punt, de kroonprins die met een gescheiden vrouw wilde trouwen. Toch was het eerste huwelijk van Letizia Ortiz niet echt een grote schandvlek. De nieuwslezeres en latere koningin van Spanje had al tien jaar een relatie met Alonso Guerrero toen ze elkaar op 7 augustus 1998 het jawoord gaven. Het was een burgerlijk huwelijk met een bescheiden feestje – iets wat later goed uitpakte voor Letizia. Dat ze met haar eerste echtgenoot niet voor de kerk getrouwd was, maakte het een stuk makkelijker om later met prins Felipe in het huwelijk te treden in de kathedraal van Madrid.

Hoogleraar en auteur

Ex Alonso is negen jaar ouder dan Letizia. Hij is hoogleraar en auteur van beroep en was, in tegenstelling tot Letizia, niet zo bekend bij het grote publiek. Het koppel scheidde een jaar na hun huwelijk al van elkaar, maar Alonso werd in één klap beroemd toen zijn ex haar verloving met de (destijds) Spaanse kroonprins Felipe aankondigde. Alonso is altijd zeer discreet geweest over zijn relatie met Letizia. “Ik wil er niet over praten,” zegt hij. “Het is iets uit mijn verleden, het is een hoofdstuk van mijn leven dat ik heb overwonnen.”

Huwelijk van Felipe en Letizia, 2004. (Beeld: BrunoPress)

Verwerkt tot een boek

Na de royal wedding verdween Alonso in de anonimiteit en schreef hij een paar boeken die bepaald geen bestsellers waren. Daarnaast wees hij alle interviewverzoeken over Letiza af en hertrouwde met wiskundelerares Mari Carmen. Kortom, een droom-ex voor Letizia.

Totdat hij enkele jaren geleden besloot zijn ervaringen als ‘de ex-man van’ te verwerken in een roman, El Amor de Penny Robinson. De omschrijving van het boek vat Alonso’s leven na Letizia wel een beetje samen: “Ze wilden alles over hem weten omdat ze alles over haar wilden weten.” De hoofdpersoon van de roman wordt verliefd op twee vrouwen – naar verluidt beiden gebaseerd op Letizia – waarvan één uiteindelijk koningin wordt, waardoor de protagonist ook in de schijnwerpers komt te staan. Heel even hield het Spaanse koningshuis haar adem in, maar uiteindelijk viel het wel mee met de onthullingen in de roman. En werd het wéér geen groot succes in de boekwinkels, helaas voor Alonso. Een droomcarrière als wereldberoemde schrijver zit er dan ook nog altijd niet in voor de Spanjaard, en bijna niemand zou hem op straat herkennen. Enkele kiekjes van de beste man vind je hier.

Foto’s vernietigd

Naar verluidt zou Leti haar familieleden vlak voor de bekendmaking van haar verloving met Felipe hebben verzocht om alle kiekjes van haar eerdere bruiloft weg te doen. Reden: haar toch volstrekt niet omstreden verleden zo veel mogelijk verdoezelen. De meesten gaven daar gehoor aan, maar toch wist iemand vier foto’s achter te houden. En daar werd vervolgens een hele tijd mee geleurd langs de Spaanse tabloids. Ze zouden 600.000 euro moeten opbrengen. Geen blad dat het bedrag kon of wilde ophoesten, een gelukje voor Letizia!

Bron: Daily Mail, Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws