Inhalige ex versus beschermende papa: de erfenis van Amy Winehouse

Wat zei de rechter?

Honderd miljoen mogen verdelen en dan gaan kibbelen over een racefiets… De meest opvallende erfenis-geschillen van showbizzland, met dit keer de erfenis van Amy Winehouse.

Hoeveel knaken?

Tien miljoen pond was Amy Winehouse waard, toen ze in 2011 op 27-jarige leeftijd stierf aan een alcohol- en drugsverslaving. Zo bezat ze een prachtig Victoriaans landgoed van 3,5 miljoen in Camden Town, een populaire wijk in Londen. De zangeres had geen testament achtergelaten, waardoor geld en bezittingen automatisch naar haar ouders gingen, vader Mitch en moeder Janis, die lijdt aan de hersenziekte MS.

Objection!

Acht (!) jaar na Amy’s overlijden sleepte haar ex-man, Blake Fielder Civil, met wie Amy tussen 2007 en 2009 getrouwd was geweest, zijn voormalige schoonouders voor de rechter. Hij claimde recht te hebben op een deel van het landgoed en eiste één miljoen. “Ik heb geen goed woord voor die man over”, aldus Mitch Winehouse. “Hij is niet verantwoordelijk voor Amy’s dood. Maar wél voor haar drugsverslaving. Hij heeft haar laten kennismaken met crack en heroïne. Zij hield van hem en hij maakte haar afhankelijk. Hij krijgt geen rooie cent.”

Wat zei de rechter?

Bij hun scheiding had Amy 25.000 pond betaald aan Blake. In hun scheidingsconvenant stond specifiek vermeld dat het een ‘clean break’ was (als in: cashen en wegwezen), aldus de rechter, dus had Blake geen poot om op te staan.

In de nieuwe Beau Monde lees je nog meer ergernissen om erfenissen. Nu in de winkel!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws