Honderd miljoen voor haar toyboy: de erfenis van Gina Lollobrigida

Bij het openen van haar testament werd de grootste angst van haar familie werkelijkheid.

Honderd miljoen mogen verdelen en dan gaan kibbelen over een racefiets… De meest opvallende erfenis-geschillen van showbizzland, met dit keer de erfenis van Gina Lollobrigida.

Hoeveel knaken?

Ook na haar dood op 95-jarige leeftijd begin dit jaar speelt Gina nog een hoofdrol. Bij het openen van haar testament werd de grootste angst van haar familie werkelijkheid: de helft, honderd miljoen, liet de vedette na aan haar zestig jaar jongere toyboy Andrea Piazzolla, “de man die me laat lachen”. Ook liet ze de dertiger een fonds na waarin al haar zelfgemaakte kunst wordt beheerd. (Naast actrice was Gina een begenadigd schilderes en kunstenares. Ze maakte schilderijen, tekeningen en sculpturen.)

Objection!

Gina’s zoon Milko en kleinzoon Dimitri meldden zich de volgende dag bij de rechtbank. Volgens hen was Gina door Andrea misleid, beïnvloed en geïsoleerd. Op zijn aanraden – met als enig doel er zelf beter van te worden – zou de diva zich van haar familie hebben afgekeerd. Dat werd stellig ontkend door Andrea, die naast Gina ook een echtgenote had met wie hij samen met hun dochtertje bij Gina inwoonde. Andrea: “Milko wéét dat zijn moeder wilde dat hij niets zou erven, maar volgens de Italiaanse wet moest ze hem de helft nalaten. In plaats van nog meer tranen te laten om geld waar hij geen recht op heeft, kan hij beter zijn moeder eren door haar laatste wil te respecteren.”

Wat zei de rechter?

Nog niets, de verschillende rechtszaken tussen Milko en Andrea zijn nog in volle gang. Ondertussen houdt Italië de adem in. Is het de jonge minnaar die het laatst lacht?

In de nieuwe Beau Monde lees je nog meer ergernissen om erfenissen. Nu in de winkel!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws