Netflix onthult: laatste seizoen van The Crown vanaf november te zien

Going out with a bang!

Eerder dit jaar maakte Netflix al bekend wanneer we het laatste seizoen van de populaire serie The Crown ongeveer op de streamingsdienst konden verwachten. Destijds werd ons geduld nog even op de proef gesteld, maar nu is het toch echt bíjna zo ver: vanaf november gaat het zesde seizoen van The Crown van start!

Twee delen

Gisteravond bracht Netflix het heugelijke nieuws naar buiten via X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter. Ook onthulden ze dat het laatste seizoen in twee delen wordt uitgebracht, dubbel plezier dus! De eerste vier afleveringen gaan in première op 16 november en de laatste zes afleveringen op 14 december. De teaser voor de releasedatum neemt ons mee op reis door de tijd, beginnend bij het moment dat koningin Elizabeth II de troon bestijgt.

Geheugen opfrissen

Op 14 november in 2016 ging spraakmakende serie rondom het Britse koningshuis in prèmiere. Inmiddels zijn we vijf seizoenen verder en ondertussen zijn een heleboel acteurs de revue gepasseerd. Want hoe zat het allemaal ook alweer? We frissen je geheugen even op!

Het eerste seizoen van The Crown speelt zich af in de jaren veertig en vijftig en legt de focus op het nieuwe huwelijk tussen prinses Elizabeth (Claire Foy) en luitenant Philip Mountbatten (Matt Smith), de kroning van Elizabeth na de voortijdige dood van haar vader, en de aanpassingen die ze moest maken voor haar nieuwe rol als koningin. Foy en Smith bleven hun rol als Elizabeth en Philip vervullen tijdens seizoen één en twee, voordat ze het koninklijke stokje doorgaven aan Olivia Colman en Tobias Menzies voor seizoen drie en vier. Imelda Staunton en Jonathan Pryce kregen in seizoen vijf de eer om de rol van koningin Elizabeth en prins Philip te vertolken. De laatste twee zul je, lekker oud en vertrouwd, ook weer terugzien in seizoen 6.

Poster 1 The Crown
Beeld: Netflix / Michelle Watt
Poster 2 The Crown
Beeld: Netflix / Daniel Escalé

Seizoen 6

In het zesde en (helaas) laatste seizoen van The Crown nemen we een kijkje in de tumultueuze periode van 1997 tot 2005, waarin Tony Blair (Bertie Carvel) een belangrijke rol speelde. In de vier afleveringen van het eerste deel, wordt de opbloeiende relatie tussen prinses Diana (Elizabeth Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla) onder de loep genomen, waarvan we de tragische afloop allemaal kennen.

In de zes afleveringen van het tweede deel zien we hoe prins William (Ed McVey) worstelt met zijn terugkeer aan Eton, na de tragische dood van mama Diana. Ondertussen viert koningin Elizabeth haar gouden jubileum, terwijl ze nadenkt over de toekomst van de Britse monarchie. Zo te horen belooft het weer een knaller van een seizoen te worden!

Bron: Netflix | Beeld: Netflix

 

Laatste nieuws