Natascha en Natasja Froger: ‘We hebben zeker moeten wennen aan elkaar’

'Als kind denk je: 'Jij hebt niets over mij te zeggen."'

Vanaf morgen is het programma De Frogers: Happy Campers te zien op TLC en discovery+. Waar twee weken kamperen met je (schoon)familie voor velen klinkt als een nachtmerrie, was dit voor de Frogers een feestje. Beau Monde voelde de Froger ladies aan de tand over hun onderlinge band. Zo verklapt Natascha Froger, Renés dochter uit een eerder huwelijk, dat haar band met stiefmoeder Natasja niet altijd even makkelijk was.

Beroemde papa en bonusmoeder

“Ik was een jaar of tien toen mijn vader voor het eerst in De Kuip stond”, vertelt Natascha aan Beau Monde. “We stonden op de eerste ring en ik voelde het hele stadion trillen. Er waren 50.000 mensen naar Rotterdam afgereisd om mijn vader te zien. Ik weet nog dat ik moest huilen: ‘Dit is heel speciaal.’”

Toen René Natasja leerde kennen, duurde het even voordat Natascha haar bonusmoeder echt omarmde. Zo deelt ze: “We hebben zeker moeten wennen aan elkaar. Ik stuurde haar gerust het bed uit: ‘Ga jij maar koffie zetten, dan ga ik bij papa liggen.’ Als kind denk je: ‘Jij hebt niets over mij te zeggen.’”

Uiteindelijk is dat toch helemaal goedgekomen, legt ze uit: “Omdat mijn vader zo druk was, brachten we veel tijd met Natasja door. En zo kwam het helemaal goed tussen ons. Ze is een heel lieve en zorgzame vrouw.”

Kleindochter

Ook Natascha’s dochter, de zeventienjarige Charlie Berkenbosch, is hartstikke hecht met haar familie. “Ik ga al mijn hele leven lang naar de repetities van de Toppers. De eerste keer dat ik er ’s avonds bij was, was ik acht. Ik was heel trots op opa op dat grote podium, maar realiseerde me wel dat dit niet normaal was”, aldus de nuchtere Charlie.

Opa zelf doet bovendien hard zijn best voor z’n kleindochter. Charlie vertelt: “Als we samen zijn, krijg ik al zijn aandacht, dat is heel fijn. Als mensen dan met hem op de foto willen, zegt hij: ‘Nu even niet, ik ben met mijn kleindochter.’”

Natascha Froger en Charlie Berkenbosch
Natascha en Charlie.

Verwende blagen

Charlie legt uit dat veel mensen al een oordeel over haar klaar hebben vanwege haar beroemde grootouders. “Mijn hele leven al word ik aangezien voor een verwend nest. Als ik iets duurs bij me heb, zoals mijn handtas van Zadig & Voltaire, wordt gefluisterd dat ik hem van opa heb gekregen. Ik krijg zeker leuke cadeaus van hem, maar niet alleen maar. Voor die tas heb ik bijvoorbeeld zelf gespaard.”

Ook Natasja legt uit dat ze haar kroost van jongs af aan betrokken heeft bij allerlei goede doelen. “Ik heb altijd uitgelegd dat het niet vanzelfsprekend is dat je met een gevulde broodbak naar school gaat. Dat het zelfs niet vanzelfsprekend is dat je met een gevulde maag naar school gaat. En toen ze klein waren, deden we altijd mee aan Actie Schoenendoos. Dan moesten ze vijf stuks speelgoed uitzoeken voor kinderen die het minder breed hadden.”

Dit artikel komt uit een groot interview met Natasja Froger, Sammy Verheij, Do Wilten, Ruby van Wanrooij, Natascha Froger, en Charlie Berkenbosch uit de nieuwste Beau Monde. Ook vertellen de Froger ladies hierin over hun typische Froger-trekjes, kampeerervaringen, en vakantie-gewoonten. Vanaf morgen in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Paul Benjamin, Marie-Sophie Steenaert, Leco van Zadelhoff

Laatste nieuws