Miljuschka is woedend over nepreclames: ‘Als ik erachter kom wie hier achter zit…’

'Ik ben er echt heel erg klaar mee'

Miljuschka Witzenhausen wordt tegen haar wil in al zes weken gebruikt als gezicht in een nepreclame over afslankpillen. Er duiken nu zelfs deepfake video’s van de presentatrice op, en daar is ze he-le-maal klaar mee, zo vertelt ze op Instagram en in Vandaag Inside.

Nep

Via haar Instagram Stories heeft Miljuschka een opvallend screenshot gedeeld. Zo laat ze zien dat één van haar volgers haar een heftig bericht heeft gestuurd: “Dat JIJ, mijn grote voorbeeld, je voor zo’n bullshit laat spannen”, schrijft de vrouw in kwestie.

Want wat is er aan de hand? Een louche bedrijf dat afslankproducten promoot is met foto’s van Miljuschka aan de haal gegaan! In het screenshot is te lezen: “Mijn naam en gezicht worden misbruikt. Ik heb er 3 advocaten op zitten wat mij megaveel geld kost. Maar ze veranderen steeds afzender etc.”

Bij het screenshot geeft Miljuschka nog meer tekst en uitleg, en het is duidelijk dat de tv-chef erg met de kwestie in haar maag zit. “Ik word hier zo verdrietig van”, schrijft ze. “Ik ben echt m’n best aan het doen om het te laten verwijderen. Met advocaten en technische club mensen. Maar iedere keer als ik er eentje af heb. Staat er weer een ander. Het druist in tegen alles wat ik ben.”

Deepfake video

In de meest recente aflevering van Vandaag Inside laat Miljuschka weten dat de daders er nog een schepje bovenop hebben gedaan. “Toen dacht ik alles te hebben gezien en nu is er dus ook een deepfake video van mij gemaakt, dat ik daar aan het vertellen ben dat ik heel veel afgevallen ben met die pillen.” Het maakt haar woedend. “Als ik erachter kom wie hier achter zit ga ik hoogstpersoonlijk naar hem toe en trek ik ‘m uit die deur”, zegt ze. “Ik vind het echt niet dat je dit doet, gericht op een kwetsbare doelgroep. Ik ben er echt heel erg klaar mee.”

Schoonheidsidealen

Onlangs liet Miljuschka in gesprek met Beau Monde nog weten dat zij juist steeds minder vasthoudt aan allerlei schoonheidsidealen. “Heel lang dacht ik dat ik ge­lukkig zou zijn als ik maatje nul had. Maar toen ik eenmaal in de allerklein­ste maatjes paste, deed dat niets voor me. Je laat je leven beheersen door de weegschaal, maar waarvoor eigenlijk? Dat vind ik het niet waard, want ik hou gewoon echt van eten. Ik hou meer van eten dan van dun zijn, haha.”

Dat juist dit soort foute afslankproducten aan de haal gaan met haar goede naam is dan ook extra pijnlijk. Hopelijk verdwijnen de ads snel en kan ze zich weer helemaal richten op haar culinaire career!

Bron: Happy in Shape, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld, Instagram @miljuschka

Laatste nieuws