Prinses Märtha Louise deelt trotse update over dochter

'Dát maakt me het meest trots van alles.'

Noorse prinses Märtha Louise heeft een feestelijk weekend achter de rug! Naast de verjaardag van haar verloofde en ’twin flame’, sjamaan Durek Verrett, had ze ook een bijzondere primeur te vieren met dochter Maud Behn!

Eigenzinnig gezin

Wanneer Märtha Louise in het nieuws verschijnt, dan is dat vaak vanwege haar bijzondere spirituele zaakjes. Van cursussen engelencommunicatie tot medaillons die allerlei kwaaltjes moeten kunnen oplossen: de prinses en haar sjamaan draaien hun hand er niet voor om.

Nét zo eigenzinnig als haar moeder is dochter Maud Behn – die heeft haar creatieve geest echter toegelegd op de kunsten, in plaats van de spiritualiteit. En met al die ambities kon de oudste kleindochter van koning Harald onlangs een grote droom verwezenlijken: een eigen expositie! Via Instagram deelt moeders enkele prachtige foto’s van haar dochter en verschillende stukken uit de tentoonstelling.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Märtha Louise (@iam_marthalouise)

Kunstenares

Bij de reeks foto’s schrijft de trotse prinses: “Je eerste solo-tentoonstelling, Experimentelle Spirer. Ik ben zoooo trots op je!”

Ze vervolgt: “Ik ben trots op hoe meedogenloos je in je kunst bent. Hoe volhardend. Hoeveel uren je spendeert aan het creëren. Hoe het je plek van zen is. En hoe je alle kanten op durft te verkennen. Ik ben zo trots op hoe je je dromen en je hart durft te volgen. Je bent één van de meest onbevreesde mensen die ik ken. En het is te zien in je kunst, en in elk deel van je zijn, dat jij jezelf durft te zijn. En dat maakt me het meest trots van alles.”

Via haar eigen Instagram heeft Maud nog een vrolijke lading foto’s gedeeld van de opening bij Galleri Soon.

In het bijschrift verklapt de dochter van Märtha Louise en wijlen Ari Behn dat zij het niet droog wist te houden bij de opening van haar expositie. “Ik ben gewoon zo touched en dankbaar voor alle steun! Dit is een droom die werkelijkheid is geworden”, schrijft ze.

Uitgesproken

Hoewel Maud pas dit jaar twintig is geworden, heeft ze de afgelopen jaren al flinke indruk gemaakt op haar landgenoten. Zo gaf de toen pas zestienjarige dochter een bevlogen speech bij de uitvaart van haar vader, waarvan de Noorse krant Aftenposten na afloop stelde: “Krachtiger dan dit wordt het niet.” Sindsdien zet ze zich op allerlei manieren in voor mental health awareness – zowel als schrijfster, en natuurlijk als kunstenares.

Deze primeur is dus nóg een bijzonder indrukwekkende mijlpaal voor de jonge dochter van prinses Märtha Louise. Wij snappen heel goed dat moeders zo trots is op haar ambitieuze kind!

Bron: Instagram @iam_marthalouise, @3_eyed_cat, Aftenposten.no | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws