Hier kreeg Kate vlak na haar verloving met William spijt van

Een zwart randje voor de kersverse verloofden.

Op 16 november 2010 maakten William en Kate het heugelijke nieuws bekend dat zij zouden trouwen. Toen was het inmiddels alweer even geleden dat Wills op één knie was gegaan voor zijn grote liefde. Het feit dat zij hun verloving niet meteen bekendmaakten, leek op dat moment de juiste keuze, maar viel Kate achteraf zwaar.

Verliefd, verloofd

We weten dat de love story van William en Kate niet geheel zonder hobbels was. Na een jarenlange relatie volgde een korte breuk, maar in 2010 ging de prins dan tóch op één knie voor zijn studieliefje. Na het aanzoek brachten de royal tortelduifjes wat tijd met elkaar door voordat ze het nieuws wereldkundig wilden maken. Helaas kreeg Kate daar later ‘spijt’ van, zo meldt Mirror.

De kersverse verloofden wilden twee weken wachten met de aankondiging en op 3 november 2010 het nieuws naar buiten brengen. Maar een dag van tevoren overleed Kate’s opa Peter, haar laatst overgebleven grootouder.

Uitgesteld

Kate zou enorm veel spijt hebben van het feit dat ze het heugelijke nieuws van haar verloving met de prins niet met haar grootvader heeft kunnen delen. Dat schrijft ook koningshuisdeskundige Katie Nicholl in haar boek Kate: Our Future Queen. “Ze wist dat hij dolblij voor haar zou zijn geweest”, vertelt de schrijfster. William vergezelde Kate naar de begrafenis van haar opa, wat de prille verloving een droevig tintje gaf.

Uiteindelijk stelde het koppel de bekendmaking van hun verloving nog twee weken extra uit, al zouden ze hun naasten al ingelicht hebben over hun trouwplannen. Ook de Queen was al wekenlang op de hoogte, omdat zij volgens de wet haar kleinzoon toestemming moest geven voor het huwelijk. The rest is history.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws