Luxemburgs prinsje Charles groeit als kool!

Ook z'n kleine broertje had het prima naar de zin.

Waar veel royals er prat op gaan dat zij hun kroost zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers laten opgroeien, slepen sommige andere vorstelijke gezinnetjes hun spruiten het liefst overal mee naartoe. Zo ook de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie. Wij smullen in elk geval van deze ultralieve kiekjes!

Kerstgedachte

Waar wij eerst nog druk zijn met de Goedheiligman en zijn schoencadeautjes, is op veel plekken de kerstsfeer alweer helemaal losgebarsten. Zo ook in ministaatje Luxemburg! Hier ging het kroonprinselijk gezin gezellig saampjes met zoontjes Charles en François langs bij de Fondation Kraïzbierg in het plaatsje Dudelange voor een waar ‘Winter Wonderland’.

Uiteraard was dit niet zomaar een uitstapje voor de leuk – welnee! De feestelijk versierde locatie was namelijk mede opgezet door mensen met een handicap, die door de Kraïzbierg-stichting gesteund worden.

Kleine prinsjes worden groot

Niet alleen het groothertogelijk paar gaf hier acte de présence, maar zij namen ook hun twee zonen mee, en die hadden het getuige de foto’s prima naar hun zin. Zo valt er ook in het bijschrift te lezen: “Hunne Koninklijke Hoogheden ontdekten hier het harde werk dat mensen met een handicap hadden gestoken in het voorbereiden van de feestelijkheden en de leuke cadeautjes die op de aandacht van prins Charles konden rekenen.” Hoe zoet!

Op de beelden is te zien hoe de driejarige zich prima vermaakt met alle mooie kerstversieringen, en wat vooral opvalt is dat de kleine groeit als kool! Het is voor Charles natuurlijk ook de eerste keer dat hij kerst zal vieren als grote broer van de kleine François. Ook de jongste Luxemburg-spruit mocht mee met zijn ouders, en verschijnt in verschillende foto’s gezellig bij mama op de arm, of knuffelend met zijn vader.

Bovendien spotten we dat de kleine nú al wordt geïntroduceerd aan het fenomeen ‘handjes geven’. Hoewel hij het allemaal nog een béétje eng lijkt te vinden, moet hij hier natuurlijk wel aan gaan wennen als derde in lijn naar de Luxemburgse troon. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Bron: Instagram @courgrandducale | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws