Uit de oude doos: de zwoele blikken tussen Willem-Alexander en Máxima

Throwback! De twee hadden duidelijk geen moeite met verliefde blikken in het openbaar.

Dat Willem-Alexander en Máxima helemaal in de wolken van elkaar waren als pasgetrouwd stel, wisten we natuurlijk allang. Maar als we even in de archieven duiken, komen we opvallend veel verliefde blikken van de lovebirds tegen. Fiet fiew!

De zwoele blikken van W-A & Máx

Hoewel we ook bijna tweeëntwintig jaar na de koninklijke bruiloft nog altijd liefdevolle kiekjes van Willem-Alexander en Máxima voorbij zien komen, was in 2002 the love pas écht in the air. Kijk mee!

Willem-Alexander en Máxima openen een bal in het Koninklijk Paleis Amsterdam, twee dagen voor de bruiloft:

Beeld: NL Beeld

Om alvast te oefenen voor de Grote Dag zelf!

Beeld: NL Beeld

Ook tijdens officiële staatsbezoeken is er ruimte voor een verliefde blik. In maart 2002 bracht toenmalig koningin Beatrix een staatsbezoek aan Brazilië in het bijzijn van de tortelduifjes.

Beeld: NL Beeld

Alsof ze terugdenken aan hun eigen bruiloft, een paar maanden eerder… Willem-Alexander en Máxima bij de bruiloft van de Noorse prinses Märtha Louise in juli 2002:

blikken Máxima Willem-Alexander
Beeld: NL Beeld

Een maandje later, op Bonaire:

Beeld: NL Beeld

En op Curaçao! (Er werd wat afgereisd, die eerste maanden…)

Beeld: NL Beeld

Ruim twintig jaar, drie kinderen, een troonswisseling en een baard later, spat nog steeds de liefde ervan af bij iedere fotosessie! Dat bewijst deze foto van vorig jaar nog maar eens.

De zomerfotosessie in paleis Noordeinde, juni 2022. Beeld: NL Beeld

Het blijft niet bij romantische blikken alleen, bleek wel in het interview dat Willem-Alexander voor zijn vijftigste verjaardag gaf. “Zij betekent alles voor mij, mijn geluk thuis, mijn kinderen, alles heb ik dankzij haar”, zei de koning daarin over zijn Máxima. “Ze is heel erg zorgzaam, vergevingsgezind, ook als ik af en toe nukkig ben.”

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws