Hiep hoera: prinses Sofia van Zweden is jarig!

De Zwoyal mag vandaag 39 kaarsjes uitblazen.

Van harte, prinses Sofia, of zoals ze in Zweden zeggen: Grattis på födelsedagen! De knappe Koninklijke Hoogheid mag vandaag 39 kaarsjes uitblazen.

Feest in Zweden

Waar prinses Sofia vroeger achtervolgd werd door vervelende roddels en geruchten, heeft ze zich opgewerkt tot een van de meest geliefde Zwoyals. Ze bewees dat je na een carrière als lingeriemodel annex realityster, gewoon aan de bak kunt als prinses. Inmiddels heeft ze drie prachtige zoons met hubby prins Carl Philip en is ze uitgegroeid tot een waar royal fashion-icoon. Redenen genoeg dus voor het Zweedse koningshuis om ook op Instagram even stil te staan bij Sofia’s verjaardag. Het hof feliciteerde de prinses met haar verjaardag aan de hand van een prachtige, nieuwe portretfoto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Droomprins

Ter ere van Sofia’s verjaardag, maken we een kleine trip down memory lane. Want hoe zat het ook alweer? Sofia begint meer dan twintig jaar geleden aan haar carrière als model en verschijnt onder meer in het mannenblad Slitz. Ze wordt bij het grote publiek bekend door haar deelname aan realityshow Paradise Hotel. Om te studeren verhuist Sofia vervolgens naar New York, waar ze naast haar studie ook nog yogalessen geeft. Terug in het oude vertrouwde Stockholm, ontmoet ze in 2010 uiteindelijk haar droomprins: Carl Philip. Na vier jaar daten, doet de enige zoon van koning Carl Gustav haar een aanzoek. Het stel geeft elkaar op 13 juni 2015 het jawoord in Slottskyrkan in Stockholm. Een waar prinsessensprookje als je ’t ons vraagt!

Moeder van drie

Prins Carl Philip en prinses Sofia hebben samen drie zoons. Hun oudste zoon Alexander werd op 19 april 2016 geboren. Middelste zoon Gabriel kwam op 31 augustus 2017 ter wereld, gevolgd door de jongste telg Julian op 26 maart 2021. En waar we de volwassen Zwoyals regelmatig weten te spotten, verschijnt hun koninklijke kroost een stuk minder vaak voor de lens. Maar gelukkig is daar nog het Instagram-account van Carl Philip en Sofia, waarop de hoogheden nog wel eens een schattig kiekje van de kids weten te delen. Afgelopen zomer deelde het stel bijvoorbeeld dit té lieve familieportret:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet)

Wij zijn benieuwd welk cadeautje de prinses vandaag van haar kroost zal krijgen. Zouden de broertjes hun moeder verrassen met een gezamenlijk knutselwerkje? Manlief prins Carl Philip staat bekend als nogal een romanticus, dus die zal ongetwijfeld ook met een leuk presentje komen vandaag. Misschien een nieuw juweel, waarmee Sofia weer een jaar kan stralen?

Bron: Instagram @kungahuset, Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws