Máxima ontvangt hoog bezoek en tovert daarvoor haar mooiste tiara uit de kast

Schitterend!

Gisteren is de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol samen met vrouwlief neergestreken in Amsterdam. Het koppel is er op staatsbezoek bij Willem-Alexander en Máxima, en dat betekent natuurlijk een heleboel plechtigheden, maar óók de nodige glamour. En daar heeft onze koningin gisteravond duidelijk gehoor aan gegeven.

Warm welkom

Deze week staat in het teken van een bijzonder agendapunt van ons koningspaar. De Zuid-Koreaanse president en zijn vrouw brengen een bezoekje aan Nederland, en daarvoor wordt natuurlijk alles uit de royal kast getrokken. Zo werd het hoge bezoek gisterochtend warm onthaald tijdens de welkomstceremonie. Een gelegenheid waar statige fotosessies de boventoon voeren…

Beeld: NL Beeld

…maar waar gelukkig ook ruimte was voor feestelijkere momenten.

Beeld: NL Beeld

Máxima kleedde zich voor de gelegenheid geheel in het navy. Zij matchte met Wim-Lex in een donkerblauwe jas, en droeg daarbij haar blauwe velvet Gianvito Rossi-pumps, een blauwfluwelen clutch en een hoedje van Philip Treacy in dezelfde tint. 

Staatsbanket

’s Avonds werd er traditiegetrouw een staatsbanket georganiseerd. Daarvoor verscheen de koningin in een bekende creatie: een roodfluwelen japon van het Griekse label Costarellos. Het ontwerp toverde Máx eerder uit de kast voor een staatsbezoek aan Griekenland vorig jaar.
Beeld: NL Beeld
En wat blijkt? Niet alleen onze koningin is fan van de japon. Ook Máx’ royal hartsvriendin koningin Mathilde heeft ‘m in haar garderobe. Zij droeg het ontwerp onlangs nog tijdens een staatsbanket (swipe voor de jurk). In een andere kleur, dat dan weer wel.
Afijn: even terug naar Máxima, die haar look gisteren natúúrlijk afmaakte met een schitterend diadeem. Op haar hoofd prijkte de Mellerio Ruby Parure Tiara, waarvan de robijnen accenten terugkwamen in de tint van haar jurk.

Skincare-routine

Naast Máx’ betoverende verschijning viel er gisteren overigens nog iets anders op dat we niet onbesproken kunnen laten: Kim Keon Hee. De first lady van Zuid-Korea heeft als leeftijd écht 51 op haar paspoort staan, maar ziet eruit alsof ze haar twintiger jaren nog maar nauwelijks achter zich heeft gelaten. Wij doen een verzoekje: kan mevrouw Kim even haar skincare-routine met ons delen?

Bron: Instagram @royalfashionpolice, Blauw Bloed, Nouveau | Beeld: NL Beeld, Instagram @belgianroyalpalace

Laatste nieuws