Inspiratie voor het kerstdiner: het favoriete dessert van prinses Beatrix

Snacken op z'n royals!

De feestdagen komen nu echt dichtbij en dat betekent ook dat we weer allerlei gerechten moeten bedenken voor het kerstdiner. Ben jij in charge over het toetje en wil je het dessert een koninklijk tintje geven? Probeer dan zeker het schwarzwalder chocotaartje. Zoals de naam al doet vermoeden, is het recept afkomstig uit Duitsland, en prinses Beatrix schijnt groot-afnemer te zijn. We vertellen je daarom precies hoe je ‘m maakt!

Ingrediënten

Voor vier taartjes:

Voorbereiding: 25 minuten – Oven: 15 minuten

  • 160 gram pure chocolade in stukjes
  • 160 gram boter in blokjes
  • 2 eieren + 2 eierdooiers
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram bloem gezeefd
  • 240 gram amarenekersen op siroop, uitgelekt, siroop opgevangen
  • cacaopoeder om te bestrooien
  • vanille-ijs voor erbij
  • Ook nodig: 4 muffinvormpjes van 250 ml, ingevet

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg op maat geknipte rondjes bakpapier op de bodem van de vormpjes.
  2. Smelt de chocola met de boter au bain marie in een hittebestendige kom die je op een pan met zacht kokend water zet (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en roer glad. Laat iets afkoelen.
  3. Klop intussen met de mixer op hoge snelheid de eieren en eierdooiers met de suiker licht en romig. Spatel het afgekoelde chocomengsel erdoor en schep dan voorzichtig de bloem erdoor. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag en leg in elk vormpje drie kersen. Verdeel de rest van het beslag erover.
  4. Bak de puddinkjes 13-16 minuten of tot de bovenkanten stevig aanvoelen en de randjes iets loslaten van de vorm. Vanbinnen zijn ze dan nog een beetje vloeibaar.
  5. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen in de vormpjes en keer voorzichtig op voorverwarmde borden. Bestrooi met cacaopoeder en verdeel de rest van de kersen erover. Serveer met vanille-ijs en sprenkel de opgevangen siroop erover.

En klaar zijn je royal taartjes. Dat wordt koninklijk genieten!

Bron: Delicious | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws