Diana’s broer deelt zeldzame babyfoto van de prinses

Wow!

Dit weekend was het exact 88 jaar geleden dat Frances Shand Kydd, de oma van prins William en prins Harry, en moeder van wijlen prinses Diana, het levenslicht zag. Helaas kwam zij in 2004 te overlijden, maar zoon Charles Spencer, de jongere broer van Di, stond op Instagram stil bij de bijzondere dag. En hierbij kwam óók een zeldzaam kiekje van de voormalige Princess of Wales tevoorschijn!

Althorp

Royalty-kenners weten dat Diana’s jongere broertje, de graaf Spencer, altijd erg begaan is geweest met het lot van zijn familieleden én de familiegeschiedenis. Zo heeft Charles Spencer over de jaren meerdere boeken gepubliceerd over het prachtige landgoed Althorp, dat al eeuwenlang de zetel is van de Spencer-familie. Ook deelt hij regelmatig kiekjes uit de archieven via sociale media – van magazine-covers met zijn grootmoeder, tot pittoreske portretjes van z’n verre voorouders.

Mama Spencer

Dit weekend bleek Charles wederom in de archieven gedoken te zijn, ter ere van zijn moeder. Het was namelijk haar 88e geboortedag! Met een set knipsels uit de kranten van destijds blikt hij terug.

“Ter herinnering aan mijn moeder, met liefde en dankbaarheid, op wat haar 88e verjaardag geweest zou zijn”, schrijft hij bij de beelden.

Jonge Diana

Nu is het natuurlijk al bijzonder genoeg om zo’n set krantenknipsels over je eigen familie paraat te hebben, maar één kiekje in het bijzonder trekt de aandacht. “Lord and Lady Althorp’s third daughter christened”, staat er in forse letters boven. En die derde dochter is (je raadt het al!) niemand minder dan prinses Diana. In de zoete krantenfoto zien we hoe Frances Shand Kydd en John Spencer trots poseren voor een kiekje met hun kleine meid.

Erg gelukkig was het huwelijk tussen John en Frances overigens niet, en de twee zouden in 1967 een punt achter hun relatie zetten. Frances ging er vervolgens vandoor met een schathemelrijke behang-erfgenaam (die haar in 1988 weer zou verlaten voor een andere dame), en John sloeg een andere aristocratendochter aan de haak, met wie hij tot zijn dood in 1992 samen bleef. Echt lang en gelukkig was het leven voor de drie in het kiekje dus niet…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws