Ha! Dit zei Beatrix tegen Daan Schuurmans over zijn serie over de Oranjes

De prinses nam geen blad voor de mond.

Vanaf morgen is Het verhaal van Nederland te zien op NPO 1, waarin deze keer het Nederlandse koningshuis wordt uitgelicht. Maker Daan Schuurmans sprak niemand minder dan Beatrix erover, en onthult nu wat de prinses over de serie te zeggen had.

De Nederlandse geschiedenis

Vorig jaar ging het eerste seizoen van Het verhaal van Nederland van start. Er werd toen wekelijks een periode uit de Nederlandse geschiedenis uitgelicht. Een aantal maanden geleden werd al bekend dat in het nieuwe seizoen de Oranjes centraal zullen staan. Volgens een statement van de NTR zullen de afleveringen gaan over “een vorstenhuis met helden en zwarte schapen die soms worden verguisd en dan weer op handen worden gedragen. Verteller Daan Schuurmans loodst de kijker door de geschiedenis in binnen- en buitenland.”

Prinses Beatrix

Er zullen acht afleveringen gemaakt worden over de geschiedenis van de Oranjes. Om de serie goed in de steigers te kunnen zetten, was een bezoek aan het paleis natuurlijk onvermijdelijk. Daan Schuurmans vertelt dat Máxima en Willem-Alexander beide afwezig waren. Wie er wel was? Bea!

Toen Daan de prinses zag, trok hij de stoute schoenen aan. “Ik kon het niet laten om haar toch even een hand te geven.” Hij vertelde haar vervolgens over het programma dat hij aan het draaien was over de familie van Oranje-Nassau. “Waarop ze me veel sterkte wenste”, lacht Daan. “Dat vond ik wel geestig.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NTR (@omroepntr)

Vanaf morgen kunnen we op NPO 1 dus wekelijks kijken naar een nieuwe portie royal drama. Een warm welkom, nu The Crown op z’n einde is gelopen en we nog tot april moeten wachten op de serie over Máxima!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld, Instagram @omroepntr

Laatste nieuws