Nieuw kijkvoer in de maak: Céline Dion komt met eigen documentaire

Met de docu wil Céline bewustzijn creëren over de zeldzame ziekte waar ze aan lijdt.

Leuk nieuws: we kunnen binnenkort kijken naar een documentaire over Céline Dion. Amazon MGM Studios heeft bekendgemaakt dat er een docu over de Canadese diva in de maak is die I Am: Céline Dion heet.

Documentaire

I Am: Céline Dion wordt geregisseerd door Irene Taylor, een regisseur met een Oscarnominatie. Volgens een persbericht worden we in de documentaire meegenomen in het leven van ‘een van de meest erkende, gerespecteerde en succesvolle artiesten in de popmuziekgeschiedenis’. De film zal gaan over haar succesvolle carrière als zangeres, maar ook over de gezondheidsproblemen waar zij nu mee kampt.

Zeldzame ziekte

Céline lijdt aan de zeldzame neurologische aandoening stiff-personsyndroom, waardoor ze al een hele poos niet meer op het podium te zien is. “De afgelopen jaren zijn een enorme uitdaging voor mij geweest”, zegt ze daarover in het persbericht. “Vanwege de reis van het ontdekken van mijn aandoening naar leren om ermee te leven en om te gaan, maar het mij niet te laten definiëren.”

“Nu ik mijn carrière als optredend artiest weer probeer op te pakken, realiseer ik mij hoeveel ik het gemist heb om mijn fans te zien”, aldus de Canadese zangeres. “Tijdens deze afwezigheid besloot ik dat ik dit deel van mijn leven wilde vastleggen om bewustzijn te creëren over deze onbekende aandoening en om daarmee anderen te helpen die deze diagnose ook hebben gekregen.”

Gezondheidsupdate

De komst van de documentaire lijkt een lichtpuntje in de moeilijke weg die Céline de afgelopen tijd heeft afgelegd. Het leek namelijk steeds slechter te gaan met de zangeres. In gesprek met de Canadese site 7 Jours legde zus Claudette onlangs nog uit dat Céline geen controle heeft over haar spieren. “Wat mij pijn doet, is dat ze altijd gedisciplineerd is geweest. Ze heeft altijd hard gewerkt. Mijn moeder zei altijd tegen haar: ‘Je gaat dit goed doen.’”

Wanneer de documentaire op Prime Video te zien zal zijn, is nog niet bekend, maar we vermoeden dat het niet heel lang meer zal duren. We kijken ernaar uit!

Bron: RTL Boulevard, De Telegraaf | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws