De beste en meest opvallende looks van de Grammy’s

Glitter, glamour, en eindeloze outfit-wissels.

Afgelopen nacht vond in het glamoureuze Los Angeles de 66e editie plaats van de Grammy Awards. Hier kwamen natuurlijk alle celebs en muzikale talenten in vol ornaat op af. En dat betekent dat Beau Monde weer eens door de eindeloze red carpet-kiekjes is gebladerd om onze favorieten met je te delen!

Klassieke glamour

Natuurlijk geldt er op een rode loper dat we een hoop glitter en drama willen zien. Spijkerbroeken en bomberjacks laten we thuis, maar we pakken graag uit met overdadige hoeveelheden glitter, veren, juwelen. More is more!

Zo verscheen Australische zangeres Kylie Minogue in een rode japon met een complexe korset-top van Dolce & Gabbana, die zij feilloos matchte met een even rode lippenstift. Bijna niet te geloven dat de diva from down under al 55 jaar is. Als iemand haar skincare-geheimen weet – we houden ons aanbevolen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie Minogue (@kylieminogue)

Op een rode loper zit je altijd goed met een zwarte japon. Ook een japon met een hoop geborduurde glitters is altijd een winnaar. Janelle Monáe moet dat ook gedacht hebben en koos voor een gewaagde Armani Privé-japon met een eye-catching decolleté. Net even ietsje klassieker dan haar bebloemde boezem die ze bij het pre-Grammy gala tevoorschijn toverde, maar nog altijd lekker in’t oog springend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CBS (@cbstv)

Model Alessandra Ambrosio deelde voorafgaand aan de feestelijkheden vast een sneak peek van haar prachtige japon – een ogenschijnlijk klassiek mermaid-silhouet krijgt een stoer randje door de donkere latex stof. Sexy as ever!

Zangeres Chloe Bailey verscheen bovendien in een lekker gewaagd japonnetje van de Indische couturier Gaurav Gupta. De japon is van top tot teen bezet met geborduurde details die heel wat uren werk gekost moeten hebben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chlöe (@chloebailey)

Grote winnares van de avond, Taylor Swift, en zangeres Lana del Rey verschenen zij aan zij in contrasterende outfits op de red carpet – Taylor in een couturestuk van Schiaparelli, en Lana in een volumineus zwart japonnetje met een lekker eighties randje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CBS (@cbstv)

Miley, Miley, Miley

Daarbij willen we graag even stilstaan bij zangeres en Grammy-winnares Miley Cyrus. Over de loop van de avond trok zij namelijk niet één…

…Niet twee…

…Niet drie…

…Niet vier…

…Maar vijf (!) looks uit de kast – de één nog extravaganter dan de ander, en allen voorzien van een gigantisch gehaarlakt kapsel waar peetmoeder Dolly Parton ongetwijfeld trots op zou zijn.

More is more! Miley heeft de boodschap duidelijk begrepen. Tja, niemand wil underdressed komen opdagen wanneer zij hun eerste twee Grammy’s in de wacht mogen slepen, toch?

Goed in’t pak

Daarnaast kwam niet iedereen in galajapon opdagen. Zo waren er genoeg heren die kozen voor een klassieke (en veilige) tuxedo. Toch hoeft een pak echt niet altijd saai te zijn. In plaats van een rokkostuum ging Lenny Kravitz voor een rock-kostuum met een leren pantalon, doorzichtige top en een set leren mouwen van designer Rick Owens.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz)

Ook The XX-zangeres Romy Madley Croft kwam opdagen in een pak – van top tot teen in Gucci met haar echtgenote Vic Lentaigne in een matchende look. De subtiele dosis glitter voorziet deze stoere outfit toch van een lekker glam randje.

And the winner is…

Natuurlijk zijn al die glitters en galajurken leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het om de awards. Grote winnares van de avond was zangeres Phoebe Bridgers die in totaal vier awards in de wacht wist te slepen, waarvan drie met haar band Boygenius. Artiesten SZA, Killer Mike, Victoria Monét en verschillende tracks van de Barbie-soundtrack wisten elk drie nominaties te verzilveren. Zangeressen Billie Eilish, Miley Cyrus en Taylor Swift mochten elk twee van de felbegeerde beeldjes mee naar huis nemen. Voor collega Lana del Rey liep de avond toch uit op een kleine domper: ondanks vijf nominaties wist zij in geen enkele categorie er met de winst vandoor te gaan.

Voor Taylor Swift had de avond bovendien een extra gouden randje. Met haar Grammy voor het album Midnights werd zij de eerste artiest die vier Album of the Year-awards op haar naam heeft staan. Op naar nog meer records!

Bron: The Guardian, CNN, The New York Times | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws