Heftig: koning Charles heeft kanker

De diagnose komt vlak na zijn operatie vorige maand.

Vorige week was er nog mooi nieuws voor de Britse koning Charles III, toen hij na een korte opname voor een prostaatoperatie weer uit het ziekenhuis ontslagen werd. Nu heeft het hof echter heftig nieuws gedeeld: er is namelijk een vorm van kanker bij de vorst vastgesteld.

Operatie

Het moet flink schrikken zijn geweest voor koning Charles en zijn familie. In januari ging de monarch onder het mes voor een goedaardige vergrote prostaat, en hij leek hier goed van te herstellen. Na een extra nachtje in het ziekenhuis (in totaal drie nachten) mocht Charles weer naar huis en hij werd dit weekend alweer out and about gespot met zijn vrouw Camilla voor een bezoek aan de kerk in Sandringham.

Zojuist heeft het Britse hof echter aangekondigd dat er tijdens die ingreep een bijzonder heftige ontdekking werd gedaan: er is namelijk kanker vastgesteld bij de vorst.

Kanker

In een officieel statement deelt Buckingham Palace: “Gedurende het recente ziekenhuisverblijf van de koning voor een goedaardige vergrote prostaat, werd er een losstaande kwestie van zorgen opgemerkt. Daaropvolgende diagnostische tests hebben een vorm van kanker vastgesteld.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

“Zijne Majesteit is vandaag begonnen met een reeks behandelingen, gedurende welke hij het advies heeft gekregen van de doktoren om zijn publieke taken uit te stellen. Gedurende deze periode zal Zijne Majesteit staatszaken en officieel papierwerk uitvoeren als gewoonlijk”, valt er verder bij het bericht te lezen.

Daarnaast neemt het paleis nog de gelegenheid om te benadrukken hoe dankbaar Charles is voor ‘het snelle ingrijpen’ door zijn medische staf. Ook valt er te lezen dat hij de behandelingen optimistisch tegemoetziet.

Openbaar

Het is flink opvallend dat Charles er wederom voor heeft gekozen om zo open te zijn over zijn gezondheid. Bij zijn ingreep in januari deelde het hof al dat dit een bewuste beslissing was om meer bewustzijn rond prostaatproblemen te creëren.

Ook nu schrijft het hof: “Zijne Majesteit heeft ervoor gekozen om zijn diagnose te delen om speculaties te voorkomen, en in de hoop dat dit publiek begrip kan steunen voor iedereen ter wereld die met kanker te maken heeft.”

Hopelijk slaan de behandelingen goed aan, en is Charles snel weer de oude. Beterschap, hoogheid!

Bron: BBC, The Guardian, Instagram @theroyalfamily | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws