Juwelenpracht: de mooiste verlovingsringen van de royals

Van eindeloze diamanten tot persoonlijke touches.

Vandaag staat de hele wereld in het teken van de liefde. Van rozenblaadjes tot diners bij kaarslicht: Valentijnsdag wordt uitgebreid gevierd! Voor Beau Monde dé gelegenheid om eens stil te staan bij de liefdesverhalen van onze favoriete royals. Vorige week blikten we al even terug op de beste (en slechtste) koninklijke aanzoeken, en bij zo’n aanzoek hoort natuurlijk een weelderige verlovingsring. Met een knoeperd van een diamant erop, graag.

Willem-Alexander en Máxima: lekker on-brand

Wanneer je als buitenstaander trouwt met een Van Oranje, dan kun je je maar beter voorbereiden op een héle hoop Oranje kleuren in je toekomst. De toon werd voor de toen dertigjarige Máxima Zorreguieta meteen goed gezet met een Oranje verlovingsring!

Beeld: NL Beeld

Op de website van het Koninklijk Huis wordt fijntjes uit de doeken gedaan met wat voor ring toen-nog-kroonprins Willem-Alexander zijn aanzoek deed aan onze huidige koningin. Aan haar ringvinger prijkt een platina ring, bezet met een ovaal geslepen oranje diamant. Deze is aan weerszijden voorzien van emerald geslepen diamanten, en ingesloten tussen twee banden die bezet zijn met briljant geslepen diamanten. Lekker toepasselijk!

William en Kate: de trendsetters

Vanaf dag één was het duidelijk dat ál wat Catherine Middleton aanraakte, in goud zou veranderen. Toen zij daar als toekomstige Duchess of Cambridge en Princess of Wales aan de zijde van prins William verscheen in haar blauwe jurkje, werd designer Issa overstelpt met bestellingen.

Beeld: NL Beeld

Ook de verlovingsring van de prinses zorgde voor een ware rush op saffieren ringen. Maar laten we eerlijk wezen: de hare was natuurlijk een uniek kunstwerkje met een persoonlijke touch. Haar verloofde had deze ring namelijk zelf uitgekozen uit de juwelen van wijlen prinses Diana. Ondanks de veertien stralende diamanten, was hier de centrale saffier toch echt de steen die de show wist te stelen.

Harry en Meghan: klassiek en persoonlijk

Net als broer William wist ook prins Harry een zoete nod naar z’n moeder in zijn verlovingsring te verwerken. Zo was de ring waarmee hij voor Meghan op één knie ging (gewoon in de achtertuin) namelijk voorzien van drie diamanten, waarvan twee uit de juwelencollectie van prinses Diana.

Beeld: NL Beeld

De grote centrale diamant heeft ook een bijzondere betekenis voor het paar: deze (conflictvrije) steen is namelijk afkomstig uit Botswana, waar Harry naar verluidt voor het eerst besloot dat hij Meghan een aanzoek wilde doen. Zoet!

Felipe en Letizia: flinke lading diamanten

Ook de Spaanse Felipe hield het klassiek toen hij z’n grote liefde, Letizia Ortiz Rocasolano, in het diepste geheim een aanzoek deed. Dat de twee überhaupt een relatie hadden was voor de buitenwereld niet bekend, en voor zover men wist, hadden de twee elkaar slechts enkele weken eerder voor het eerst ontmoet bij een korte meet and greet tussen de royals en de Spaanse pers.

Beeld: NL Beeld

Felipe en Leti waren echter al enige tijd stapelgek op elkaar, en met de verlovingsring om Letizia’s vinger werd even goed duidelijk hoeveel zij voor de Spaanse kroonprins betekende. Haar witgouden band was namelijk bezet met maar liefst zestien baguette geslepen diamanten. Lief detail: Felipe schakelde zijn schoonbroer in om de ring in het diepste geheim op te halen bij de juwelier. Van je schoonfamilie moet je het duidelijk hebben!

Albert en Charlene: doe maar duur

Monaco is niet voor niets een absolute jetset-locatie. En als vorst van het micro-prinsendom heb je dus een reputatie hoog te houden! Dit wist ook Albert, die voor zijn Charlene op één knie ging met een joekel van een diamant.

Beeld: NL Beeld

Bij de stijlvolle verlovingsfoto’s uit 2010 is de stralende diamant om Charlenes ringvinger niét te missen. Het kunstwerkje met z’n peervormige diamant zou een custom ontwerp zijn, volgens ingewijden mogelijk ontworpen zijn door het Italiaanse juwelenhuis Repossi. Expert Jeremy Hinds deelde al eens met Express dat de centrale steen zo’n drie karaat zou wegen, en aan weerszijden is voorzien van meerdere kleine diamantjes. De geschatte totaalwaarde ligt op zo’n €65.000.

Je zou ‘m maar per ongeluk met de afwas door het gootsteenputje spoelen…

Bron: Koninklijk Huis, The Daily Mail, Spare, The Court Jeweller, Express, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws