De Weekendtips van Beau Monde

Enjoy!

Deze week hebben we tussen de buien door alweer een klein beetje kunnen proeven van de lente, en daar worden we vrolijk van! Waar we ook vrolijk van worden? Deze fijne selectie shop-, culi- en uit-tips om je weekend van een goede dosis glam te voorzien!

Culinair en cultureel genieten bij Coulisse

Op drie zondagmiddagen dit voorjaar staat het Amsterdamse sterrenrestaurant Coulisse volledig in het teken van de Street Art Sundays, waar bezoekers onder het genot van een heerlijke streetfood-maaltijd en een drankje kunnen genieten van kunst en cultuur. Op zondag 25 februari vindt de eerste editie plaats, waarvoor het restaurant de handen ineengeslagen heeft met de artiest Frankey, die het Amsterdamse straatbeeld regelmatig opleukt met speelse kunst-installaties die volop inspiratie lenen uit popcultuur.

Voor deze unieke middag zijn slechts 100 plekken beschikbaar – en na afloop krijg je dan ook nog een uniek kunstwerk van de artiest mee, dat je nergens anders kunt krijgen. Voor de eerste editie van deze Street Art Sundays kun je hier je plekje reserveren. Mocht 25 februari je niet uitkomen? Niet getreurd! Op 24 maart en 21 april staan de volgende edities gepland met andere interessante kunstenaars.

Chique shoppen bij Chanel

Afgelopen week heeft het iconische modehuis Chanel een gloednieuwe winkel geopend in het hart van New York City. Aan de legendarische Fifth Avenue vind je nu een chique boetiek waar je verdeeld over twee verdiepingen de mooiste juwelen en horloges van Chanel aantreft.

Beeld: © Chanel

Zoals we van een toonaangevend designerlabel verwachten, is er natuurlijk ook veel zorg besteed aan de uitstraling van de winkel. Zo heeft architect Peter Marino het ontwerp van de winkel op zich genomen. Ter inspiratie is er goed gekeken naar het iconische 31 Rue Cambon, en zijn er volop nods te ontdekken naar het appartement van oprichter Gabrielle ‘Coco’ Chanel.

Kortom: ben je binnenkort toevallig in de Big Apple? Dan mag een bezoekje aan deze gloednieuwe Chanel-winkel niet ontbreken!

Selfcare met Authentic Beauty Concept

Het weekend is ook hét uitgelezen moment om eens de tijd voor jezelf te nemen. Kaarsjes aan, een goed glas wijn, en een bad zijn hiervoor natuurlijk ideaal. Hierbij mag de Sensorial Cream Scrub van Authentic Beauty Concept niet ontbreken. Met deze gloednieuwe 3-in-1 scrub voor hoofdhuid, lichaam, en gezicht zorg je voor een weldadig moment van rust.

Authentic Beauty Concept Sensorial Cream Scrub 250ML, verkrijgbaar voor €40,50

As usual is er gekozen voor hoogwaardige, vegan ingrediënten die duurzaam verkregen zijn en een natuurlijke oorsprong hebben. Van adaptogenen en shea butter, tot exfolianten als abrikozenpit, chia, en deeltjes walnootschil. Deze zorgvuldig samengestelde formule is vrij van siliconen, minerale oliën, parabenen en sulfaten, en exfolieert op zachte wijze. Zo help je de vochtbalans van de huid te herstellen en verwijder je overtollige oliën en onzuiverheden zonder irritatie.

Kijktips

Wanneer je klaar bent flaneren en dineren en jezelf weer helemaal zen gescrubd hebt, is het tijd om op de bank neer te strijken met een goede film of serie. Gouden tip dit weekend is natuurlijk PATTY, de gloednieuwe Videoland-serie over Patty Brard.

Op RTL 4 is de eerste aflevering komende zondag om 22.20 uur te zien, en op Videoland kun je vanaf komende zondag de serie in één keer bingen.

Heb je tot zondag een alternatieve dosis diva nodig? Dan zit je goed bij Prime Video. Daar verschijnt morgen namelijk de docufilm This Is Me…Now: The Film van niemand minder dan Jennifer Lopez.

Ten slotte zijn er op Netflix deze week een set loeispannende klassiekers verschenen. Zo kun je nu bijvoorbeeld genieten van Seven Years in Tibet en Footloose. Ga je toch liever voor iets luchtigers? Dan zit je goed met de film Crossroads, waarin onder meer Britney Spears een hoofdrol speelde.

Wij zetten de popcorn vast klaar en oefenen nog een keer onze pasjes op de volledige discografie van Luv’ – zo komen we ons weekend wel door!

Beeld: Adobe Stock

 

Laatste nieuws