De Weekendtips van Beau Monde

Er is weer genoeg te doen!

Nog niets leuks gepland voor het weekend? Geen zorgen! Beau Monde tipt weer de leukste uitjes, culi-hotspots en shopping tips om je weekeinde een glamoureus randje te geven. Geniet ervan!

Vorstelijk porselein

Deze zaterdag opent in het Leeuwarder Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling Porseleinkoorts: het witte goud van Augustus de Sterke en Madame de Pompadour. Onder deze naam worden verschillende porseleinen kunstwerkjes uit de achttiende eeuw tentoongesteld, uit de periode dat heel Europa werd bezeten door ‘een zeer besmettelijke porseleinkoorts’.

Hierbij staan de verhalen van Augustus de Sterke (Saksisch keurvorst en koning van Polen) en Madame de Pompadour (maîtresse van Lodewijk XV en hof-influencer) centraal. De tentoonstelling leidt je langs allerhande pronkstukken, zoals een originele Medici-fles uit de zestiende eeuw, tot levensgrote porseleinen dieren en metershoge vazen.

Extra leuk: ter gelegenheid van de opening, is toegang deze zaterdag gratis! Hier kun je kosteloos je ticket reserveren.

Tentoonstelling: Women in Art

Nog niet genoeg kunst en cultuur? Dit weekend opent er een nieuwe expositie, waarin vrouwelijke kunstenaars centraal staan: Women in Art. Voor deze tweede editie van het bijzondere evenement zijn 24 illustratoren en fotografen geselecteerd, wiens werken te bewonderen zullen zijn in De Hallen Studio’s in Amsterdam. Met deze tentoonstelling willen de organisatoren aandacht vragen voor gendergelijkheid in de kunstsector. Hoe tof is dat?

De expositie zelf is vrij toegankelijk. Daarnaast worden er op 2 en 3 maart en op 8 en 9 maart verschillende workshops, rondleidingen en lezingen gegeven, waarvoor je hier een plekje kunt boeken.

Ontdek de nieuwe pizza-pasta restobar Krusta

Sinds een aantal weken heeft Amsterdam er weer een nieuwe comfort-food hotspot bij: Krusta. In deze restobar aan het Amsterdamse Europaplein waan je je even in Zuid-Europa, en geniet je van de allerlekkerste ambachtelijke pizza’s. En zoals ze zelf zeggen: dit is niet je alledaagse pizzatent! Van een late night pizza tot luxe cocktails en óverheerlijke baklava, Krusta is de place to be.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRUSTA AMSTERDAM (@krustaamsterdam)

Creamy Obsessions van Huda Beauty

Natuurlijk wil je bij je museumbezoek of etentje wel perfect voor de dag komen. Hiervoor tippen we de nieuwe oogschaduwpaletten van Huda Beauty. De Creamy Obsessions-paletten zijn deze week gelanceerd in de stijlvolle varianten Neutral Brown en Greige.

Zoals de naam al verraadt, zijn deze twee paletten voorzien van een bijzonder fijne zijdezachte creamy textuur. Intens gepigmenteerd, eenvoudig te gebruiken, supermakkelijk om te blenden én om mee te layeren – wij zijn fan!

Je shopt zowel de bruine als de grijze Creamy Obsessions-paletten nu bij Ici Paris XL voor €32 per stuk.

Kijktips

We sluiten de lijst af met een aantal kijktips. Dit weekend zijn er gelukkig weer meer dan genoeg leuke films en series te streamen. Zo kunnen we sinds kort op Videoland kijken naar de nieuwe bloedstollende documentaire De Gijzeling in de Apple Store, waarin de gijzeling in Amsterdam van 2022 centraal staat. Heb je meer zin in iets luchtigs? Ook Love Island Games is sinds kort op Videoland te zien. Daarnaast vind je vanaf deze week de gloednieuwe documentaire over Jennifer Lopez, The Greatest Love Story Never Told, op Prime Video. Op Netflix is vanaf morgen bovendien de film Silver Linings Playbook te zien, met hoofdrollen voor Jennifer Lawrence en Bradley Cooper.

Kortom: meer dan genoeg leuks om je weekend mee te vullen!

Headerbeeld: Adobe Stock

Laatste nieuws