Hoe William prinses Diana steunde tijdens donkere periode

'Hij was haar meest betrouwbare vertrouweling.'

Het had een sprookje moeten worden voor de jonge Lady Diana Spencer: een koninklijk huwelijk, een titel als Princess of Wales, en een rol als koningin in ’t verschiet om haar geliefde land te dienen. We weten echter allemaal hoe tragisch dat verhaal is afgelopen. Gedurende haar tumultueuze huwelijk met toenmalig kroonprins Charles, had zij gelukkig één steun en toeverlaat: prins William.

Rots in de branding

Gisteren maakte prinses Kate na maandenlange speculaties het verdrietige nieuws bekend over haar diagnose. In de korte videoboodschap deelde de Princess of Wales hoeveel steun zij heeft aan haar grote liefde, prins William. Hoewel het natuurlijk erg fijn moet zijn voor de prinses dat zij ook in zo’n loeizware periode kan rekenen op haar rots in de branding, heeft het volgens experts een erg verdrietige reden dat William zo goed is in het steunen van zijn dierbaren. In gesprek met OK Magazine, verklapt royalty-expert Jennie Bond dat William dat namelijk al heel jong heeft moeten leren.

“William is, verdrietig genoeg, perfect uitgerust om te helpen. Hij weet precies hoe het voelt om je zorgen te maken over je moeder, en in zijn geval, haar te verliezen. Hij zal dan ook extra goed opletten dat hij de kinderen geruststelt en ze precies genoeg vertelt als hij denkt dat ze moeten weten.”

Huilende Diana

We weten natuurlijk dat het huwelijk tussen Charles en Diana al ruim voor hun officiële scheiding in zwaar weer verkeerde. En volgens verschillende bronnen te paleize was het destijds de piepjonge William die zijn moeder te hulp schoot.

Zo vertelde royalty watcher Katie Nicholl al eens in de documentaire William at 30: “Er is één bijzonder ontroerend verhaal over hoe Diana in tranen was in haar badkamer. William propte toen tissues onder de deur door omdat hij haar hoorde huilen.” Aww!

Redacteur Tina Brown verklapte in haar boek The Palace Papers dat William voor Diana haast fungeerde als ‘stand-in en buffer’ richting Charles. “Toen hij begin tiener was, was hij de meest betrouwbare vertrouweling van zijn moeder. Ze beschreef hem als ‘mijn kleine wijze oude man'”, aldus Brown.

Ken Wharfe, de omstreden voormalig beveiliger van wijlen Diana, kan zich eveneens goed vinden in deze lezing. “Diana legde een hoop verantwoordelijkheid bij William als persoon die haar kon troosten, waarmee ze kon spreken en tijd doorbrengen.”

Kate

Natuurlijk hopen we dat het met Kate nooit zover zal komen dat Wills óf de kids haar zakdoekjes moeten toestoppen via een gesloten deur. Maar mocht de hoogheid een schouder nodig hebben om op uit te huilen de komende periode: William zal er voor haar zijn.

Bron: The Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws