Deze 5 kapsels staan het mooist bij een lang gezicht

Charlize Theron, Anne Hathaway en Kim Kardashian deden het al voor.

Ontdekken welk kapsel bij jouw gezichtsvorm past kan een heuse life changer zijn. Heb jij een lang gezicht à la Charlize Theron en Kim Kardashian? Dan is de kans groot dat de volgende vijf kapsels jou magnifique staan.

1. Gelaagde pony

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ARIEL (@makeupbyariel)

Er zijn maar weinig mensen die een pony kunnen hebben, maar dames met een lang gezicht horen daar absoluut bij. Een pony breekt namelijk de lengte van je gezicht, waardoor je een zachtere uitstraling krijgt. Extra leuk is dat een gelaagde pony momenteel helemaal trendy is. Niemand minder dan Kim K deed het al voor.

2. Korte bob met zijscheiding

Feeling wild? Dan kun je overwegen om voor de iconische Charlize-stijl te gaan. Dat wil zeggen: een korte bob met een strakke zijscheiding. Deze haarstijl verkort optisch je gezicht en benadrukt je jukbeenderen. Bovendien trekt de aandacht hierdoor naar je ogen.

3. Gelaagde shag

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada)

Goed nieuws wanneer je een lang gezicht hebt, want de shag uit jaren ’70 en ’80 heeft een comeback gemaakt, en dat is een kapsel dat het vooral bij de langere snoetjes goed doet. Omdat deze stijl volume rondom de kaak toevoegt, lijkt je gezicht wat korter en breder en is het meer in balans. Met de golvende laagjes creëer je bovendien een jeugdige uitstraling.

4. Gelaagde golven

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erin Walsh (@erinwalshstyle)

Nog een voorbeeld van een pretty long face is Anne Hathaway. Zij gaat door het leven met lange, gelaagde golven en dat is een uitstekende keuze voor haar lange gezicht. De laagjes zorgen namelijk voor volume en beweging, waardoor het gezicht automatisch wat breder lijkt.

5. Grote krullen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

We begrijpen dat een bos krullen à la Beyoncé niet voor iedereen haalbaar is, maar mocht je van jezelf een béétje slag of krullen hebben, dan kan de Curly Girl methode al heel veel voor je doen. Met deze haarverzorgingsroutine breng je de natuurlijke krullen in je lokken naar boven. Dat staat prachtig bij de dames met een lang gezicht, omdat het meer volume toevoegt aan de zijkanten. Hierdoor valt de lengte van je gezicht minder op.

Bron: Elle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws